Davor Visnjic/PIXSELL

Jasen Mesić ‘u ime HDZ-a’ dao podršku čovjeku koji je financirao izradu protuhrvatskih pamfleta

Autor: I. Babić

Hrvatska javnost se samo s gorčinom može sjetiti rečenice Nenada Stazića koji je svoje čuđenje izborom ministra Hasanbegovića poentirao riječima „a imate (HDZ) tako divnog kandidata za mjesto ministra kulture – Jasena Mesića!“. Sada je svima jasno i zašto je to rekao.

U predizborno vrijeme izbio je skandal koji svojom ciničnošću nadmašuje sve dosadašnje, naravno na štetu hrvatskih branitelja i svih građana koji vole svoju Domovinu.

Kada je kralj korupcije 31.08.2016.g., ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar pozvao na seminar o filmskoj industriji i audiovizualnim djelatnostima predstavnike svih stranaka, među kojima i svog starog prijatelja Jasena Mesića, osigurao je medijsku pažnju koju je velikim naslovom „Jasen Mesić u ime „novog“ HDZ-a podupire filmaše“ u jednim dnevnim novinama uobličio Hribarov novinar Arsen Oremović, pomažen ranije od Hribara sa 298.000,00 kuna i 360.000,00 kuna za svoja dva dokumentarna uratka.

Jasen Mesić nije samo podupruo dosadašnji Hribarev rad, već je obećao u ime novog HDZ-a i daljnju podršku Hribarevom HAVC-u.

U čemu se očituje ciničnost i upravo nevjerojatna drskost i bezobrazluk Jasena Mesića? Hrvoje Hribar financirao je izradu protuhrvatskih pamfleta „15 minuta – masakar u Dvoru“ i „Chriss the Swiss“ sa ukupno milijun kuna iz hrvatskog proračuna, gdje su u prvome dokumentarcu velikosrpski lažljivac Savo Štrbac i srpski ratni zločinac Mile Novaković učestvovali u prikazivanju hrvatskih vojnika kao počinitelja zločina u Dvoru nad bolesnicima-civilima. Toga dana hrvatska vojska uopće nije bila u Dvoru. U drugom animiranom filmu lažno su hrvatske dragovoljce prikazali kao strane plaćenike – „pse rata“, u tradiciji beogradske škole istine!

Nakon snimanja tih pamfleta Hrvoje Hribar i HAVC učestvovali su i u njihovoj promociji na filmskim festivalima diljem svijeta, ponovo novcem iz hrvatskog proračuna. Hribar je u ovom trenutku i predmet mnogih istraga zbog svojeg koruptivnog lanca, a i sam ministar Hasanbegović je ustvrdio da su inspekcije koje je on poslao u HAVC utvrdile mnoštvo nepravilnosti.

Jasen Mesić je dao podršku takvom Hribaru i takvom HAVC-u iako je kandidat za saborskog zastupnika upravo u VI. izbornoj jedinici, gdje se nalazi i grad Dvor.

Branitelji Pounja, Banovine i svih hrvatskih krajeva takvu vijest su dočekali s ogorčenjem i nevjericom. Mnoge braniteljske udruge zatražile su očitovanje od odgovornih, a na današnjem predstavljanju kandidata na izborima za Sabor u Domu specijalne policije u Zagrebu, predstavnici koordinacije braniteljskih udruga su upitali kandidata Jandrokovića da li je ta podrška Hribaru stav HDZ-a, na što je isti rezolutno odgovorio da to nije istina.




Da Jasen Mesić pleše po Hribarovim notama, potvrđuje i u medijima objavljena vijest da u okviru svoje predizborne kampanje snima izjave svojih glasača i o tome radi dokumentarni film.

Ništa novo i ništa originalno, osim što je realno za pretpostaviti da mu je to osmislio i organizirao Hrvoje Hribar, te vjerovatno i platio snimanje dokumentarca. Tako se međusobno potpomažu a hrvatska javnost se samo s gorčinom može sjetiti rečenice Nenada Stazića koji je svoje čuđenje izborom ministra Hasanbegovića poentirao riječima „a imate (HDZ) tako divnog kandidata za mjesto ministra kulture – Jasena Mesića!“. Sada je svima jasno i zašto je to rekao.




Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.