‘Jakovčiću nema potrebe trčati u DORH, oni dolaze sami!’

Autor: hina

Damir Kajin rekao je kako, po njegovim saznanjima, Državno odvjetništvo "upravo proučava korake u proceduri skidanja imuniteta zastupnicima u Europskom parlamentu"

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Puli kako, po njegovim saznanjima, Državno odvjetništvo “upravo proučava korake u proceduri skidanja imuniteta zastupnicima u Europskom parlamentu”, a Ivan Herak poručio je hrvatskom europarlamentarcu i bivšem istarskom županu Ivanu Jakovčiću da nema potrebe trčati u DORH jer oni dolaze sami.
Kajin je istaknuo da se zauzima za osnutak posebnog ureda za suzbijanje poreznih prijevara, to jest nadzor nerazmjera između prihoda i imovine, koji bi s radom, kako je rekao, “krenuo od Istre, gdje će odmah steći veliko iskustvo”. Predsjednik ID-a Damir Kajin i predsjednik Savjeta stranke Ivan Herak pozvali su prije nekoliko dana dugogodišnjeg predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da pristupi detektoru laži i tako sa sebe skine svaku sumnju za “reketarenje”, za što ga je optužio austrijski poduzetnik Georg List, a Herak je i danas ponovio taj poziv.

“Jakovčić je na tiskovnoj konferenciji posvećenoj optužbama Georga Lista o reketu od 500 tisuća eura izgledao silno izgubljeno, kao svojedobno na HTV-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ na upit o tome kako sa 16 tisuća kuna servisira kredite u visini od 800 tisuća eura”, ustvrdio je Kajin, dodajući kako “Jakovčića više ne mogu spasiti ni zakupljeni mediji ni PR agencije”.

Po njegovim riječima, Ivan Jakovčić je prestravljen jer mu pravosuđe više ne može pomoći, a kad govori o optantskoj imovini, smatra Kajin, “najprije bi trebao objasniti kako je stekao kuću u Poreču, selo i 6,1 hektar zemljišta”, što je također bila optantska, to jest državna imovina. Ivan Herak je rekao da ga Jakovčić često napada u medijima i naziva propalim političarom iako se on Jakovčićem nije bavio 15 godina. “Nije jasno zašto se Jakovčić skriva iza znaka IDS-a, ali mu poručujem da nema potrebe da trči u DORH. Oni dolaze sami”, poručio mu je Herak i još ga jedanput pozvao na detektor laži.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.