Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jakov Kitarović među uzvanicima fešte na dan kada je Kovačević navodno primio 1,96 milijuna kuna mita!

Autor: Dnevno

Afera Janaf iz dana u dan se proširuje, a u javnost su procurile nove informacije o slučaju koji trese zemlju.

Naime, prema pisanju Jutarnjeg, istoga dana kada je poduzetnik Krešo Petek navodno donio 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, policijska tajna pratnja koja ih je nadzirala snimila je kako iz prostorija famoznog ‘Kluba’, izlazi suprug tada aktualne predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović. Osim Jakova Kitarovića snimljeno je toga dana još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant.

Na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, ali i bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Policija je već u studenome 2019., Peteka dva mjeseca držala pod tajnim mjerama, a pod istim mjerama bio je i Kovačević te dvojica njegovih najbližih suradnika, šef sigurnosti Janafa Vlado Zorić te šef Odjela za prijevoz nafte Damir Vrbanc.

Iz sadržaja razgovora koji su prethodili sastanku na Martinje prošle godine, istražitelji su zaključili kako se sprema primopredaja novca. U Klubu su Petek i Kovačević dogovorili sastanak, a sastanku je prethodilo Petekovo prebacivanje, a potom i podizanje čitavoga iznosa istoga dana kada je sastanak dogovoren. Istražitelji su to doznali iz SMS prepiske i razgovora između bankarice i Peteka.

Jakov Kitarović za sada se nije oglasio o spornom druženju u Klubu.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.