Ilustracija/Sanjin Strukic/Luka Stanzl/PIXSELL

Jadranka Kosor o zabranama: ‘Karamarko je bio rekao da ćemo moći misliti samo u svoja četiri zida’

Autor: Dnevno.hr

Nekadašnja premijerka Jadranka Kosor koja je 2011. ojkašima i uručila povelju o uvrštenju na listu svjetske nematerijalne baštine, ujedno i bivša ministrica branitelja tvrdi da “ta atmosfera oko zabrana dovodi do radikalizacije društva i to zato što vlast često ne reagira”.

U slučaju 3. Festivala ojkanja očekivala je da će se javiti Ministarstvo kulture, uz ostalo ojkanje na stavljeno na listu UNESCO-a u vrijeme kada je HDZ bio na vlasti, baš kao što je i danas. Kosor je upozorila da se na neki način ostvaruje najava Tomislava Karamarka da ćemo što hoćemo moći misliti u svoja četiri zida.

Kosor navodi da veliki dio branitelja ne sudjeluje u ovakvim akcijama kao što su zabrane pjevanja, a dijelu glasnih branitelja ne smeta kada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u službeni posjet bez prethodne isprike zbog onoga što je govorio u Glini 1995. godine, ili kada izvrijeđa Hrvatsku, a predsjednica Republike Grabar-Kitarović na to ne reagira.

“Dio tih ljudi, dijela branitelja, je potpuno zbunjen kada u Vladi čuju da je “Za dom spremni” neustavan, ali se može koristiti u određenim situacijama”, kazala je Kosor. Upozorava i da su se pojavili “domoljubomjeri” koji onoga koji se s njima ne slaže proglašavaju neprijateljima Hrvatske.

Podsjetila je i na riječi Ante Gotovine po povratku iz Haaga “rat je gotov, okrenimo se budućnosti” i konstatirala da “glasni branitelji” do toga ništa ne drže, piše Novi list.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.