Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Jadran preskup? Nije istina, pogledajte ovaj račun: evo dokaza da ljetovanje može biti povoljno

Autor: Dnevno, B.V.

Jadranska je obala već zaradila titulu “bezobrazno skupe destinacije”, a mnogi veći hrvatski priobalni gradovi kao mjesta koje mogu posjetiti turisti “dubljeg džepa”. Mogli smo čuti ovih dana nerealno visoke cijene: 120 kuna za srdele s pomfritom na Zlarinu, mala pizza u centru Splita 90 kuna, kilogram lubenice u Rovinju 20 kuna, kilogram grožđa 80 kuna, a od visokih cijena u gradu Dubroniku zavrtjelo se i arapskom princu, koji nije mogao podmiriti cijenu noćnog izlaska i uživanju u alkoholu i hostesama.

No je li baš sve tako crno? Moramo li stvarno dići kredit da bi proveli tjedan dana, uživajući na suncu i svim blagodatima mediteranske klime? Dugo toplo ljeto je noćna mora svima koji žive na kontinentu, a nemaju obitelj ili prijatelje s kućom na moru. Pa kako se domoći morskog osvježenja s vrlo ograničenim budžetom?

Evo konkretnih načina kako jeftino ljetovati.

Prvenstveno je poželjno pratiti razno razne akcije na portalima za grupnu kupovinu kao što je, primjerice Crno jaje ili Ponuda dana, gdje se mogu naći doista dobre ponude za smiješne cijene. Učlanite se u neku od Facebook grupa, gdje mnogi ugostitelji povoljno nude sobe. U jednoj od takvih sličnih grupa,  poput one “Apartmani do 50 €”, naletjeli smo na jednu od objava, koja nas je razoružala. Ovo je dokaz da se na Jadranskoj obali još uvijek može proći povoljno.

 


Ovoj objavi je dodana i fotografija izdanog računa. Ako pobliže pogledate taj račun, vidjet ćete da još ima mjesta, na kojima se u mirisu i okusu kave, može uživati za samo 7 kuna. U jeku napada na jadranske ugostitelje, kao što se navodi i u objavi u Facebook grupi, valja posjetiti da “zbilja postoje zanimljiva i odlična mjesta, a koja nisu razvikana na sav glas!”

Što se hrane na godišnjem odmoru tiče, ako raspolažete s ograničenim budžetom, bez obzira na to kako dobro mirisala riba iz obližnje konobe s predivnim pogledom na plažu, vrlo je jednostavno: “Zaobiđite je”. Znamo da vam se ne kuha na godišnjem, ali sve se može riješiti. Ne kupujte u obližnjim kvartovskim trgovinama, koje često znaju nabiti cijene osnovnih proizvoda. Uputite se u neki od supermarketa, jer tamo možete kupiti već gotov ručak. Ako i dalje imate neopisivu želju za restoranima, maknite se od centra grada i od popularnih “punktova”, jer su na tim mjestima cjenici najskuplji.

Umijeće ljetovanja pod povoljnoj cijeni na kraju ovisi o vašoj snalažljivosti. Kao i u svemu u životu, uvijek vrijedi ona stara “Snađi se, druže!”

Autor:Dnevno, B.V.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.