Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

‘JA SAM ORGANIZATOR, TREBAO SAM BITI U TOM AUTOBUSU’: Bolna ispovijest čovjeka koji je od ‘putovanja smrti’ odustao u zadnji tren

Autor: Dnevno.hr

Organizator puta u Međugorje, Jaroslaw Milkowski iz Varšave, za poljske medije je rekao da je i sam trebao biti u autobusu koji je danas sletio s A4.

No, kako tvrdi, na put nije išao jer ga je spriječila osobna tragedija.

“To je za mene vrlo bolna stvar, pogotovo jer sam upravo danas sahranio majku. Sada sam se vratio sa sprovoda i idem na policiju. Zaista mi je teško, ali nepoznati su Božji sudovi koje proživljavamo”, rekao je Jaroslaw za poljski Fakt.

Prepričao je detalje putovanja pa je tako rekao da se skupina hodočasnika sastala u petak oko 15 sati u gradu Czestochowa koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora.

Putovanje je trajalo više od dana, pauze predviđene svaka tri sata

Nakon molitve krenuli su autobusima u Međugorje. Jaroslaw je dio grupe vozio iz Varšave u Czestochowu, no zbog majčinog sprovoda nije išao dalje s njima.

Prepričava kako su hodočasnici preko Češke, Slovačke i Mađarske krenuli prema Međugorju. Napominje, tamo su trebali stići nakon više od jednog dana putovanja te da su bile predviđene pauze svaka tri sata.

‘Radi se o pouzdanoj prijevozničkoj firmi’

Ispričao je i kako već godinama surađuje s prijevozničkom tvrtkom iz Plonska te da se radi o pouzdanoj firmi. Kako kaže, u petak je jedan vozač krenuo do poljske granice. Na granici s Češkom zamijenila su ga druga dva vozača. Autobus je po noći trebao putovati bez zaustavljanja.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.