Marko Dimic/PIXSELL

‘JA SAM DIJETE HDZ-a I TUĐMANA, A ON JE DIJETE KOMUNISTIČKE PARTIJE I TITA’: Pale teške riječi uoči drugog kruga u nekadašnjoj utvrdi HDZ-a

Autor: J.A.

Kandidat HDZ-a za župana ličko-senjskog, Ernest Petry, gostovao je danas na N1 televiziji rezultate lokalnih izbora.

Podsjetimo, Petry se u drugom krugu natječe protiv čelnika stranke LiPO Darka Milinovića koji je siguran u svoju pobjedu.

“Darko Milinović je siguran već posljednjih 20 godina, a da ne govorimo u posljednje dvije-tri godine kada manipulira hrvatskom javnosti. Prije 15-ak dana krenuo je s anketama i govorio je sam da on dobiva Ličko-senjsku županiju s 55 posto. Sad je uočljivo da je ostvario rezultat od 33 posto i da ima svega oko 200 i nešto glasova više od mene kao kandidata HDZ-a. Njegov podbačaj je preko 22 posto”, rekao je Petry.

“HDZ će imati većinu”

“Ustvari njegov projekt LiPO je gubitnik jer nigdje nije osvojio ni načelnika općine ni gradonačelnika niti ima većinu u ijednom gradskom ili općinskom vijeću. Najznačajnije je da Milinović kao kandidat za župana nije ostvario rezultat da može imati većinu u županijskoj skupštini gdje je dominantno pobijedio HDZ tako da ću ja kao budući župan imati stabilno predstavničko tijelo”, dodao je.

Petry se osvrnuo na navode da je mijenjao stranke i poručio da je on dijete HDZ-a.

“Ja sam dijete HDZ-a. U mom je stanu prvi predsjednik HDZ-a, moj otac koji je osnivač HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji. Kao dijete sam se učlanio u HDZ. Unutarstranačkim podjelama između Ive Sanadera i Ivića Pašalića, većina mladeži se svrstala uz Ivića Pašalića i mi smo brisani iz članstva. Bio sam nekoliko godina neaktivan, učlanio sam se na nagovor prijatelja u gradski HNS”, rekao je Petry.

“Dijete Tuđmana i dijete Tita”

Ja sam dijete Franje Tuđmana i HDZ-a, a Milinović je dijete komunističke partije i Tita. Njegova prva opcija bila je SKOJ, nakon toga Komunistička partija, nakon što je nosio opanke Komunističke partije, obukao je HDZ-ove cipele. Nosio je te cipele jako dugo dok nije bio izuven. Nakon što je izuven, onda je napravio sam svoje neke opanke, LiPO koji je doživio debakl na izborima”, poručio je Petry.




Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.