Izvor iz Pantovčaka: Goran Radman napušta HRT i odlazi na mjesto veleposlanika u Washingtonu

Autor: I.Babić

Prema informacijama s kojima raspolažemo, postoji velika vjerojatnost da će idući hrvatski veleposlanik u Americi biti Goran Radman, sadašnji ravnatelj HRT-a. Josipović mu se, naime, na taj način želi odužiti za sve što je prisavski moćnik učinio za njega u svom dosadašnjem dvogodišnjem mandatu

Prema informacijama koje smo dobili iz krugova bliskih Uredu hrvatskog predsjednika, predsjednik države Ivo Josipović sve ozbiljnije razmišlja da odustane od imenovanja načelnika Glavnog stožera OS RH generala Drage Lovrića za novog hrvatskog veleposlanika u Washingtonu, nego to mjesto namjerava sačuvati za svog dobrog prijatelja i ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Gorana Radmana.

Riječ je definitivno o najprestižnijoj ambasadorskoj funkciji na koju u pravilu idu politički kadrovi od posebnog povjerenja. Josipović se na taj način Radmanu želi odužiti za njegov dvogodišnji rad na HRT-u u kojem je odlično odradio propagandni posao za Pantovčak pa je tako javna televizija pod Radmanom bila više javni servis predsjednika države, a manje hrvatskih građana.

Josipović, prema svemu sudeći, Radmana šalje u Washington zbog još jedne njegove zasluge koja je zapravo za predsjednika bila krucijalna. Naime, ravnatelj HRT-a mu je odradio lavovski posao oko HDS-ZAMP-a kojim je amenovana do sad neviđena “pljačka” hrvatskih televizijskih pretplatnika o čemu bi i DORH imao što reći.

Naime, trogodišnji ugovor između HDS-ZAMP-a i HRT-a, koji će građane koštati 67 i pol milijuna kuna, sporan je i koruptivan u više točaka o čemu su već dosta pisali hrvatski mediji.

Međutim, zanimljiv je tajming cijele priče oko Radmanovog odlaska u Washington. Naime, Josipović je očito postao svjestan kako će izgubiti predsjedničku utrku s HDZ-ovom predsjedničkom kandidatkinjom Kolindom Grabar-Kitarović i sada panično pokušava, dok još može, pozicionirati svoje prijatelje po diplomatskim mrežama u svijetu.

Dobar dio njih su stari jugoslavenski diplomatski kadrovi poput Frane Krnića, starog jugoslavenskog diplomata koji je dugo radio u Službi za informacije i dokumentaciju Ministarstva vanjskih poslova SFRJ (SID), a riječ je bila o obavještajnoj službi spomenutog ministarstva. Prvog rujna ove godine je imenovan novim hrvatskim ambasadorom u Danskoj.

Put u fotelju hrvatskog ambasadora u Massachusetts Avenue u Washingtonu je zapravo za Radmana fenomenalano rješenje. I više od toga. Naime, nije tajna kako se Radmanu od prvog dana otkako je zasjeo na mjesto čelnog čovjeka HRT-a trese stolica i da među novinarima i urednicima vlada ogromno nezadovoljstvo njegovim radom. Nije pretjerano reći kako je Radman Hrvatsku radioteleviziju doveo u rasulo.




Pompozno je bio najavio Informativni medijski servis, no od rezultata ništa. Kadrovske turbulencije u IMS-u su jedina konstanta, urednici i rukovoditelji se smjenjuju kao automobili na tvorničkoj traci i stalno se mijenjaju programske sheme te izmišlja ‘topla voda’.

Radman je nadobudno krenuo i u projekte oko programa HRT 3 i HRT 4, međutim previše ishitreno i bez osnovnih strateških priprema. Radman je svečano najavljivao i zapošljavanje te obrazovanje tzv. videonovinara koji su već dugo praksa na zapadnim televizijama. Dakle, riječ je o novinaru, snimatelju i montažeru u jednoj osobi. Sa stanovišta pojeftinjenja i učinkovitosti televizijskog programa, riječ je o hvale vrijednoj ideji, no i taj je projekt podbacio zbog loše organizacije i nedovoljne pripremljenosti.

I na kraju, umjesto da bivši Microsoftov menadžer na Prisavlje uvede rad i disciplinu, na HRT-u se pod njegovim vodstvom nikad nije manje radilo, a nikad više spletkarilo. Radmanu je ravnateljsko vrijeme odzvonilo. To je najbolje shvatio njegov politički mecena na Pantovčaku.




 

<<<<Etičko povjerenstvo HRT-a: Denis Latin nije postupio nečasno kad je 4. kolovoza građanima čestitao ‘Dan domovinske pljačke i paleži’

<<<<ANALIZA STANJA NA HRT-u: Objavljujemo poražavajuće podatke o stručnim kvalifikacijama najvećih HTV-ovih zvijezda!

<<<<Stipe Alfier na uredničkom kolegiju HTV-a: Trebamo raz*ebat’ Tomislava Karamarka i HDZ!

<<<<Stipe Alfier zatražio ispis svih telefonskih razgovora na HTV-u nakon naše objave o njegovom prostačkom nastupu na kolegiju

<<<<Josipović spašava HTV-ovu urednicu Lelu Knežević od otkaza!

Autor:I.Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.