Jurica Galoic/PIXSELL

IZNENAĐUJUĆE: Predsjednica ne ide na prosvjed u Vukovar

Autor: Dnevno.hr

13. listopada se u Vukovaru održava prosvjed protiv državnih institucija zbog neprocesuiranja ratnih zločina iz Domovinskog rata. No “Predsjednica Republike Hrvatske neće prisustvovati prosvjedu u Vukovaru “, priopćili su iz Ureda predsjednice.

U vrhu HDZ-a i među braniteljskim udrugama najava ovog prosvjeda izazvala je burne reakcije te se ne smiruje situacija oko toga tko će, a tko ne otići u Vukovar. Gradonačelnik Ivan Penava u nekoliko je navrata ponavljao kako prosvjed nije uperen protiv premijera Andreja Plenkovića, a čak ni  nakon susreta s premijerom nije odustao od prosvjeda. Pokušao ga je uvijeriti i minisrat Davor Božinović, no neuspješno.

Čelnici HVIDRA-e poručili su da je prosvjed politiziran i da nema njihovu podršku. No s njima se ne slažu brojne druge braniteljske udruge.

Podršku prosvjedu ranije je dao i čelnik HRAST-a Hrvoje Zekanović koji je rekao da je uvjeren u to da će “stotine autobusa iz cijele Hrvatske krenuti prema Vukovaru” piše N1.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.