IZNENAĐUJUĆA POBJEDA SDP-a Neće biti glasovanja o lex LNG | Dnevno.hr
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

IZNENAĐUJUĆA POBJEDA SDP-a Neće biti glasovanja o lex LNG

Autor: Hina

Predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru potvrdio je u petak da, zbog brojnosti podnijetih amandmana, Sabor danas neće glasovati o Vladinu prijedlogu zakona o terminalu za ukapljeni zemni plin tzv. lex LNG, te najavio da bi Sabor to mogao učiniti idući tjedan, ili poslije blagdana Tjelova.

S obzirom na velik broj amandamana (380) koje je SDP predložio, danas nećemo o tome glasovati, potvrdio je Bačić novinarima i najavio kada bi se to moglo dogoditi.

Danas u toku dana odlučit ćemo kad će to biti – u utorak ili srijedu ili tjedan nakon blagdana (Tjelova, 31. svibnja), kazao je, najavivši da će čitavo jedno popodne posvetiti samo glasovanju o amandmanima, a onda i o samom zakonu, lex LNG.

Arsen Bauk, predsjednik Kluba SDP-a, koji je tražio da se spomenuti zakon, umjesto po hitnoj, donese u redovnoj proceduri, dakle u dva čitanja, smatra da bi bolje bilo da vladajući glasuju po zaključku SDP-a, pa zakon pošalju u treće čitanje i “malo više komunicraju s lokalnom samoupravom”.

Ako ne prihvate taj zaključak, 380 amandmana puta dvije minute obrazlaganja svakoga je još jedan cijeli dan rasprave o LNG-u, pa će to biti drugo čitanje, izračunao je zastupnik.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.