foto: ilustracija/twitter

‘IZGUBIO SAM DVA DANA’: Nećete vjerovati koliko je ovaj čovjek platio vozačku, a sve jer ne priznaju liječnika kod kojeg je bio

Autor: Dnevno

Nametima očito nema kraja – pored poreza, prireza i raznih naknada, a od sada se vozačke dozvole nisu jeftine koliko su bile. Barem se u to uvjerio jedan građanin.

“Koštalo me to ravno 670 kuna! I izgubio sam šest sati” požalio se čitatelj Varaždinskog.hr koji je nedavno produživao vozačku dozvolu zbog nošenja naočala.

“Vozim 17 godina, nikad nisam skrivio prometnu nesreću, niti imam visoku dioptriju. Prije tjedan dana išao sam na redoviti pregled kod bolničkog specijaliste okuliste, naivno vjerujući da će mi njegova potvrda možda biti dovoljna za produljene vozačke dozvole i da ipak neću morati u roku tri dana ići opet na novi pregled na medicinu rada. Naravno da se pokazalo kako je to nemoguće.

Ova država ne vjeruje nalazu uglednog profesora iz bolničke državne klinike nego traži da nanovo platim isti pregled na medicini rada. Ne treba reći da sam za oba pregleda izgubio dva radna dana, a ovaj drugi me koštao kao “svetog Petra kajgana”. Pregled u liječnika medicine rada trajao je doslovno tri minute, a platio sam ga skoro 450 kuna!”

Nažalost, gospodin nije platio više nego je trebao. Naime, produljenje vozačke košta baš toliko – 670 kuna.

Osim toga, pregledi se gotovo uvijek čekaju neko vrijeme, a u nekim mjestima, primjerice otocima, uopće ne potoji medicina rada.

Prema zakonu, kod periodičkog produženja vozačke dozvole za vozače koji nose naočale prvi korak je odlazak kod liječnika obiteljske medicine. On izdaje potvrdu za odlazak na medicinu rada. Na medici rada pregled od najviše desetak minuta plaća se 438 kuna i još 20 kuna biljega.

Treba pribaviti i novu fotografiju koja nije starija od šest mjeseci pa i za to valja platiti još dodatnih najmanje 50 kuna. Slijedeći korak je policija. Tamo u državni proračun treba uplatiti 151 kunu te još 15 kuna biljega.

I kad se sve zbroji, bez potrošenog goriva i živaca novčanik je tanji za najmanje 670 kuna.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.