fbpx
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

IZGRADNJA NOVE SREDNJE ŠKOLE U DONJEM MIHOLJCU: ‘Učenici imaju najgore uvjete u Hrvatskoj, ali i najbolje rezultate’

Autor: Hina

Do kraja ove godine utvrdit će se financijski okviri za izgradnju nove zgrade srednje škole u Donjem Miholjcu, kako bi se u što skorijem roku moglo početi s gradnjom, dogovoreno je u četvrtak u Zagrebu na sastanku osječko-baranjskog župana Ivana Anušića s potpredsjednikom Vlade Predragom Štromarom i ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak, izvijestio je u petak Ured župana Anušića.

S obzirom da oko 330 učenika i 55 zaposlenika donjomiholjačke škole pohađa nastavu i radi u izrazito lošim uvjetima, na inicijativu Županije  posljednjih mjeseci s nadležnim ministarstvima razgovaralo se o tome treba li školu temeljito obnovu ili će se graditi nova i zaključeno je da se u Donjem Miholjcu mora izgraditi nova zgrada srednje škole, i to u najkraćem mogućem roku, navodi se u priopćenju za javnost.

Župan Anušić istaknuo je kako učenici donjomiholjačke škole godinama pohađaju nastavu u potpuno neprimjerenim uvjetima, možda i najgorim u Hrvatskoj, ali da unatoč tomu postižu izvrsne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.


Zato sam u ime Županije kao osnivača tražio pomoć nadležnih ministarstava, a sada postoji dobra volja i na drugim razinama pa smo dogovorili rješenje, Županija već ima kompletnu dokumentaciju i, čim se usuglasi financijski okvir, možemo krenuti u realizaciju projekta, , poručio je Anušić dodajući da će nova škola biti gotova za najviše 2,5 godine.

Ministrica Divjak je istaknula da su se u Ministarstvu i sami uvjerili u loše stanje postojeće školske zgrade, te pad broja učenika, i smatraju da je krajnje vrijeme za izgradnju novog školskog objekta, a potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, kojemu je također poznata situacija u Donjem Miholjcu založio se za žurno postupanje, kaže se u priopćenju.

Podsjeća se kako se izgradnja nove školske zgrade i sportske dvorane u Donjem Miholjcu nalazi u županijskom Planu kapitalnih investicija od 2004. godine, a 2010. godine je završena projektna dokumentacija, građevinska i druge dozvole.
Projekt čija je procijenjena vrijednost tada iznosila 6,29 milijuna eura apliciran je na fondove EU 2014. godine, no nikada nisu osigurana financijska sredstva da bi gradnja zaista započela, navodi se u priopćenju.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.