Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

IZDAJA! KRŠ I LOM U PARTIJI! Bernardić izbezumljen: Leđa mu okrenulo dvoje ključnih ljudi

Autor: Iva Međugorac

”Nije problem samo Biljana Borzan, već i Tonino Picula, njima se ne sviđa se plan Davora Bernardića da svih četvero europarlamentaraca postavi na stranačke liste za parlament.

To su Bernardiću jasno rekli, a osim toga Borzan je svoje teze javno izrekla, to  za nju bila prevara birača.

Osim toga ovo je novi uzrok svađa i razdora u SDP-u, što nam uoči izbora sasvim sigurno nije potrebno”, tvrdi to naš sugovornik iz najveće oporbene stranke, komentirajući novonastale okolnosti koje u probleme bacaju Bernardića.

Kompromis je postigao s Predragom Matićem. ”On će biti nositelj liste u petoj izbornoj jedinici njemu to nije problem, a Bero bi se trebao dogovoriti i sa Romanom Jerković za osmu jedinicu, i to je korektno. Ovo što Borzan i Picula rade je nerazumljivo i nekorektno, stranka je ta koja im je osigurala briselske pozicije, i to su stranci trebali na neki način vratiti, podržati nas u nastojanjima da dođemo na vlast. Tu je zapravo Borzan posebno značajna za četvrtku izbornu jedinicu, u kojoj ionako teško postižemo rezultate, bar je ona svojim imenom mogla privući određeni dio birača, žalosno je da je ona odbila pomoći stranci. Mogla je, to se tako ne radi”, žestoki su socijaldemokrati.

No, s druge strane potpuno je razumljivo da Borzan koja je na početku svojeg europskog mandata takve makinacije odbija, pa će šef oporbe silom prilika u četvrtu jedinicu biti primoran poslati mladog Domagoja Hajdukovića.

KAOS U SDP-U! Maras okolo nosi kopirane statuse kolega, jedan član spreman preuzeti SDP da spriječi veliku koaliciju s HDZ-om?




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.