Foto: Boris Kovacev / CROPIX

‘IZBEZUMLJEN JE I ŽIVČAN! PLENKOVIĆ JE IZVAN SEBE!’ Panika uoči izbora: Što se događa sa šefom Vlade?

Autor: Iva Međugorac

Odgovornost je pojedinačna, a ne kolektivna nastoje javnost ovih dana u tu tezu uvjeriti HDZ-ovci, mahom se ograđujući od svoje stranačke kolegice Josipe Rimac i njenih afera.

Te afere nisu nimalo ugodne ni za stranku, ni za njenog šefa Andreja Plenkovića koji je mislio kampanjom prošetati bez previše stresa.

Plan se naprasno izjalovio, a Plenković dugo nije bio ovako nervozan.

”Ne, nije mu lako, u javnosti se šire razne teze, pa i ona da je to neka naša interna čistka, to teško da je točno, nama ovo definitivno ne ide na ruku. Josipa Rimac je HDZ, javnost je tako percipira, a otvaranje ove afere usred kampanje nam sasvim sigurno ne koristi, upitno je do koje mjere javnost i birači čuju Plenkovićeve poruke o borbi s korupcijom, dapače, više se stječe dojam da su one predmet ismijavanja”, komentira naš sugovornik iz vrha HDZ-a blizak šefu Vlade.

Kako kaže Plenković je zapravo u svojem mandatu propustio provesti adekvatnu čistku. ”On se na vrijeme trebao riješiti svih tih kadrova, pa u konačnici i ministara koji nisu njegovi, ovako na njega padaju grijesi iz prošlosti koji će se manifestirati i na rezultat izbora, a on je i bez toga neizvjestan. Plenković je zaista izbezumljen, nastojimo učiniti sve da se šteta što hitrije sanira, ali se čini da nam to ne polazi za rukom. U posljednje vrijeme nanizalo se previše problema, ne radi se tu samo o Rimac, pa pogledajte tko se sve zove na razgovore u Uskok, osim toga, nedavno je otišao Krstičević, i njemu su iščupali afere, pa onda slučaj Škaričić. Okolnosti nam ne idu u prilog, i razumljivo je da to kod premijera izaziva nervozu.

Istina, on je do sada sve svoje krize vješto podnosio i iz njih vješto izlazio, ali mi smo usred kampanje, kreću sučeljavanja i svakako će ova zadnja afera biti jedna od najvrućih tema. To će mu prvo izazivači natrljati na nos, no do toga ne bi došlo da je on kroz mandat bio čvršći i odlučniji”, konstatira naš sugovornik.

Ministar Ćorić: Plenkovića poznajem više od četiri-pet godina i ne sjećam se da je ikada kome prijetio




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.