Foto: Patrik Macek/PIXSELL

IZAŠAO PRED NOVINARE I OPRAO RUKE: Tomašević progovorio o spornom imenovanju! ‘Najavili smo da to nećemo raditi’

Autor: Daniel Radman

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević oglasio se oko imenovanja Darka Richtera za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak zbog kojeg se podiglo poprilično medijske prašine.

“Mi smo to pravno provjerili i nema suglasnosti koju treba dati Grad. Radi se o javnom natječaju, točno je propisano tko donosi odluku, Upravno vijeće je donijelo odluku, ona je finalna”, uputio je gradonačelnik novinare u proceduru izbora.

“Oni smatraju da je od svih kandidata Darko Richter bio najbolji izbor, iako se ne slažu s njegovim političkim stavovima. Ne slažem se niti ja. Oni su donijeli odluku prema stručnim kriterijima, vjeruju da je on najbolji kandidat”, dodao je.

Tomašević: Nema kadroviranja po političkom ključu

Još jednom je ponovio da Grad ne sudjeluje u postupku imenovanja te da on kao gradonačelnik ne može osporiti, a još manje promijeniti odluku Upravnog vijeća.

“Koliko god je ova politička zahtjevna, situacija je takva. Gradonačelnik ne odlučuje o tome. Upravno vijeće je donijelo svoju odluku i ona je finalna. Ja sam im dao povjerenje kao UV-u i ja tu odluku prihvaćam. Najavili smo da kadroviranje po ključu političke podobnosti nije nešto što ćemo raditi i to se sad vidi“, odgovorio je dodavši da je u cijeloj priči najvažnije da se bolnica stabilizira.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.