Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

IZA ZATVORENIH VRATA! DOBRO PROČITAJTE: Što se proteklih godina događalo u Hrvatskim šumama?

Autor:

Krunoslav Jakupčić ostao bi za širu javnost posve nepoznati direktor Hrvatskih šuma, da se prije nekoliko dana nije našao u središtu pažnje javnosti, usred privođanje u sklopu istrage o malverzacijama povezanima s vjetroelektranom nadomak Knina.

No, to da i bez ove afere koja je uzdrmala vladajuću stranku Jakupčić živi u sjeni naprosto nije ispravno, jer Hrvatske šume itekako su vrijedne spomena, pa je shodno tome vrijedno spomenuti što se sve u ovoj tvrtci događalo tijekom njegova mandata. Naime, Hrvatske šume nedavno su se kanile zadužiti za 400 milijuna kuna, jer u pitanje je bila dovedena isplata plaća za više od 8000 ljudi, koliko ova državna tvrtka i zapošljava ljudstva.

U Hrvatskim šumama, ne tako davne 2016.godine radilo je 7079 ljudi, već naredne godine brojka se penje do 7687 osoba, da bi 2018. godinu priveli kraju s 8204 zaposlenika za koje su ukupni troškovi iznosili milijardu kuna.

Ukupno su plaće iznosile 630,4 milijuna kuna neto. Čak 6806 zaposlenika posjeduje ugovor na neodređeno vrijeme, dok je njih 1398 radilo na određeno. Istodobno, Hrvatske šume u toj 2018. godine zhabilježile su prihode od 2,.23 milijarde kuna, dok su rashodi iznosili 2,16 milijardi kuna, najviše na troškove zaposlenih.

IMA NEKA TAJNA VEZA! Što spaja Jandrokovića i tipa koji je u autu Josipe Rimac pronašao ‘bubicu’?

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.