FAH / POOL

IZA KULISA VELIKE KRIZE! Što smjera Plenković? Okršaj koji se odvija u nezapamćenim okonostima

Autor: Iva Međugorac

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na čijem je čelu Nataša Novaković mjesecima vodi rat s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je u nekoliko navrata nastojao ignorirati njihove naputke.

Najoštriji je međutim bio lani u rujnu, kada je odbio suradnju s Povjerenstvom odbijajući im dostaviti dokumentaciju vezanu za put HDZ-ove delagacije na stranački skup u Helsinkiju.

Povjerenstvo nakon Plenkovićeve ignorancije odlučuje da je ovaj time prekršio načelo obnavljanja dužnosti, ali okršaj na tome ne staje, već premijer podnosi žalbu kojoj je osporio da Povjerenstvo odlučuje o načelima, ako prekršaj nije uparen s drugim, konkretnim zakonskim odredbama.

Na ruku je tu Plenkoviću išla i odluka zagrebačkog Upravnog suda koji je na jedinom prošlotjednom ročištu koje nije odgođeno usred epidemije koronavirusa presudio u Plenkovićevu korist.

Priča sada prelazi na Visoki upravni sud, a poznavatelji prilika u vladajućim redovima strahuju da bi Plenkovićeva vlada izvanredne okolnosti mogla iskoristiti za realizaciju davno zacrtanog plana koji bi značio ako ne gašenje Povjerenstva, onda u najmanju ruku rezanje ovlasti ovoga tijela.

IZJAVA KOJA JE SVIMA PROMAKLA! PLENKOVIĆ KREĆE U ROŠADE: Suradnici kojih se odriče




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.