Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IZ VLADE OTKRILI TKO MIJENJA PLENKOVIĆA DOK JE U SAMOIZOLACIJI: Premijer ima blage simptome

Autor: Andrej Jelušić

Premijer Andrej Plenković zbog pozitivnog nalaza na covid-19 do 10. prosinca morat će biti u samoizolaciji, a svoje aktivnosti i obveze obavlja iz svog stana.

Kako piše Jutarnji list, premijer je u utorak odredio potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda da ga mijenja u slučaju spriječenosti.

“No zasad za time nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcionira, a predsjednik Vlade osjeća se dobro i obavlja sve aktivnosti i obveze od kuće”, poručio je u utorak glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Hrvatska se prvi put susreće s ovakvom situacijom, da jedan premijer posao mora obavljati od kuće jer je zaražen koronavirusom. Današnja tehnika omogućava mu da posao može obavljati online, pa je tako održao već niz sastanaka iz potkrovlja svoga stana, a i sjednicom Vlade prvi je put predsjedao iz svoga doma putem videoveze.

To su mu omogućile i izmjene poslovnika Vlade iz srpnja ove godine.

Izbor Tome Medveda da mijenja premijera u slučaju spriječenosti nije iznenađenje. Plenković je Medveda još u srpnju, kada je tek slagao Vladu, prozvao “drugim čovjekom Vlade”.

Osim što je ministar branitelja, Medved je i zamjenik predsjednika HDZ-a, a u Vladi obavlja dužnost potpredsjednika zaduženog za nacionalnu sigurnost te je na čelu Vladine Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje, na istome mjestu na kojem je prije ostavke bio i Damir Krstičević, koji je također znao biti premijerov izaslanik na nekim događanjima na kojima Plenković nije mogao prisustvovati.




Premijer, kažu u Vladi, ima blage simptome. Kašlje, ali nema temperaturu. Njegovi suradnici kažu kako su epidemiolozi pretpostavljali da onaj test od subote može biti lažno negativan, pa je u ponedjeljak testiran doma.

Najviše vremena provodi u potkrovlju, ne više zato što mora biti izoliran, jer mu je i supruga pozitivna, nego zato što od tamo obavlja poslove.

“Dobro se oporavlja. Kao što se vidi, angažiran je oko svih sastanaka, Vlada normalno funkcionira, u srijedu imamo uži kabinet, u četvrtak sjednicu”, tvrde u Vladi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.