foto: vostok

Ivica Marijačić odgovorio Pupovcu: Ovo je njegov glavni problem!

Autor: Marin Vlahović

Milorad Pupovac, nije najbolje reagirao na naslovnicu novog broja Hrvatskog tjednika a najavio je i tužbu, povodom čega se medijima obratio sljedećom izjavom:

“Mene da se dovodi u vezu s ubojstvom nekoga, da sam nekom dlaku s glave skinuo… to može samo naopak i bolestan um uraditi. Ovo je stvar koja je utuživa i budući da je utuživa tako će biti od mene tretirana. Oni koji misle da se mogu pozivati na satiru i raditi ovakve stvari, jednom za svaga će naučiti i suci i istražni organi razliku između te dvije stvari”

Inače, poznato je da „Novosti“ često objavljuju kontroverzne, pa i skandalozne naslovnice. Ispod glave i vrata ilustracije Marka Perkovića Thompsona, montirali su tako i srp koji sječe glavu pjevaču, ali prema njihovom stajalištu – to je satira.  Ovakvim primjera ima puno, i nema potrebe da ih sve nabrajamo. U cijeloj priči, važni su i modeli financiranja „Novosti“ i „Hrvatskog tjednika“.

„Novosti“ se financiraju iz državnog proračuna dok „Hrvatski tjednik“ predstavlja svojevrsni raritet, jer je jedini relevantni politički tjednik u Hrvatskoj, koji se potpuno i samostalno financira isključivo od prodanih primjeraka. Što se tiče tiraže i popularnosti, „Novosti“ imaju nekoliko puta manji broj čitatelja. Hrvatski tjednik, čita se u Hrvatskoj, ali i Njemačkoj, Australiji, Sjevernoj i Južnoj Americi, pa čak i na Novom Zelandu. O najavljenoj tužbi Milorada Pupovca protiv Hrvatskog tjednika, porazgovarali smo s njegovim glavnim urednikom Ivicom Marijačićem, koji nam je ukratko pojasnio svoje stavove.

„Svatko, pa tako i Milorad Pupovac, ima pravo na tužbu. Taj čovjek već deset godina sustavno terorizira Hrvatsku. Uklanja spomenike hrvatskim braniteljima, a postavlja spomenike, poput onoga u Srbu, velikosrpskim i četničkim zločinima. U Hrvatskoj živi 400 000 pripadnika nacionalnih manjina i nitko od njih nema problema s Hrvatima, osim Milorada Pupovca i stotinjak njegovih podrepaša. Naravno, najveći problem nije Pupovac, nego onaj koji ga je postavio. Što se tiče tužbe, ako uistinu dođe do toga, tada će Pupovac morati objasniti svoju ulogu oko sudbine doktora Ivana Šretera. Prije svega, tu mislim na pitanja koja je Slavko Degoricija postavio u svojoj knjizi. „- kazao je Ivica Marijačić za naš portal.

Desnica ‘uzvraća udarac’: Hrvatski tjednik na naslovnicu stavio Pupovca koji drži Šreterovu glavu

Autor:Marin Vlahović
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.