fbpx
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

IVANU ZA PREMIJERKU: SDP-ovci likuju! Supetarska gradonačelnica pokazala je zube desnici

Autor: Iva Međugorac

”Ivanu za premijerku”, stav je to koji se posljednjih dana može čuti u SDP-u, a kojim se referiraju na svoju gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković koja danima ne silazi s naslovnica jer je nakon incidenta u svojem mjestu napadačima na sezonske radnike pokazala zube te ukinula donacije Torcida kupu, uskrativši im i korištenje gradskih terena za održavanje turnira.

U SDP-ovim redovima vjeruju kako je Marković tim potezom pokazala da je odlučna, spremna i sposobna te da im baš takvi, mladi ljudi trebaju i na nacionalnoj sceni te kako ne bi bilo loše da baš nju profiliraju i na duge staze na nacionalnoj razini, jer ovo nije prvi put da osvaja simpatije članova Partije svojim istupima. Nedavno je tako oduševila svoje stranačke kolege kada je odbila dati donaciju Bleiburškom vodu.

Krajem studenoga po društvenim mrežama kružio je njezin odgovor koji je razgalio SDP-ovce, jer u moru negativnih događaja i sukoba, baš je ona svojom odlučnošću i konkretnim potezima isplivala na scenu kao adekvatna osoba za vođenje i oporavak ljevice.

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije”, odgovorila je Marković svojedobno Bleiburškom vodu, a osim toga, njezina je biografija prilično zanimljiva.

Naime, prije šest godina pobijedila je HDZ-ova kandidata te se profilirala u jedno od iznenađenja lokalnih izbora, u SDP-u je počela djelovati 2013. godine, a dotad je, nakon što je u Splitu diplomirala ekonomiju, radila kao financijska direktorica Autotransa Brač, a bila je i zaposlenica gradskog komunalnog društva.

SDP-ovci kažu da je Marković i kao gradonačelnica postigla zavidne rezultate te riješila desetke milijuna kuna gradskog duga povlačenjem sredstava iz EU fondova, a komplimentiraju joj i zbog sklapanja nagodbi te prodaje zemljišta u poduzetničkoj zoni. Komplimente na njezin račun teško da može udijeliti poduzetnik, povratnik Marion Duzich. Riječ je o vlasniku najvećeg lokalnog hotela Svpetrvs koji je s gradonačelnicom godinama u sukobu zbog jedne ceste.

Naime, jedini put do lokalnog groblja vodio je preko njegova resorsa, a on je gradonačelnici nudio izgradnju nove ceste, ali ona na to nije pristajala pa su se do te mjere sukobili da je čak bio privođen zbog napada na nju. Sud je nedavno odlučio u korist Grada Supetra i cesta je uknjižena kao javno dobro u općoj uporabi. Osim toga, gradonačelnica se svađala i s ministrom Ćorićem, koji je odlučio zatvoriti odlagalište otpada Košer, pored Gornjeg Humca, te deponirati brački otpad na gradsko odlagalište Kupinovica, zbog čega su se građani pobunili, ali na referendum baš i nisu izašli u velikom broju.

No, da i Marković u svojoj političkoj biografiji ipak ima afera, potvrđuju lanjski napisi lokalnih medija koji su prenijeli bijes iznajmljivača brodova, bicikala i prodavača izleta koji na supetarskoj rivi tijekom ljetnih mjeseci drže štandove, a gradonačelnicu su optužili da je pogodovala vlasniku Peša Torusa, agencije u kojoj radi njezin suprug, tvrdeći da je u posljednjem trenu dobio štand na poziciji koja nije predviđena za prodaju izleta te reklame postavio suprotno odluci o komunalnom redu.
Gradonačelnica je optužbe o pogodovanju demantirala, a izgleda da joj tu crticu iz biografije u njezinu SDP-u ne zamjeraju te da je uistinu kane profilirati i na nacionalnoj razini.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.