fbpx

Istra ‘bezbrižno’ gori od droge zato jer se i ljudi na vlasti drogiraju

Autor: Damir Kramarić

Boris Miletić ili je ucijenjen, ili je interesno povezan s ljudima koji organiziraju rave partyje, zabave poznate po konzumiranju najštetnijih vrsta droge, ističe Ninoslav Mogorović, dopredsjednik udruge Zavjet.

– Gradonačelnik Pule, Boris Miletić, ili je ucijenjen, ili je interesno povezan s ljudima koji organiziraju rave partije, zabave poznate po konzumiranju najštetnijih vrsta droge. Nikako drugačije ne mogu objasniti činjenicu da je Miletić, unatoč brojnim kritikama i protivljenju građana, besplatno ustupio gradsku plažu Valkane organizatorima festivala elektronske glazbe – ističe Ninoslav Mogorović, dopredsjednik braniteljske udruge Zavjet, udruge koja je ovih dana istarsku i hrvatsku javnost upozorila na alarmantno stanje u vezi s raširenosti narkomanije u Istri, ali i na začuđujuće zatvaranje očiju predstavnika lokalnih i županijskih vlasti, te pravosuđa i policije, pred tim problemom.

Sakoman tvrdi da je u Istri 60 puta više narkomanije nego drugdje!

– Profesor dr. Slavko Sakoman nedavno je u intervjuu za Glas Istre istaknuo da je potrošnja droge u Istri čak 60 puta veća nego u drugim hrvatskim županijama podjednake veličine. Taj podatak nas je itekako zabrinuo, premda nas nije previše iznenadio. I sami, naime, vidimo da je droga u Istri toliko dostupna, da se čini kao da je trgovina i konzumiranje droga ovdje sasvim legalna. Iz svega nabrojenog je očito da nedostaje političke volje da se taj problem riješi, a to se događa upravo stoga što su i političari, odnosno odgovorne osobe, konzumenti tih droga. Jer ne može me nitko uvjeriti u to da je Istra sasvim slučajno 60 puta ugroženija po tom pitanju od, primjerice, Bjelovarske županije. Istra je nevelik poluotok kojeg je izuzetno lako kontrolirati, što znači da je droga dostupna samo iz jednog razloga: nedostatka kontrole. Najnoviji događaji u Istri, odnosno gradska odluka da se trodnevni festival elektronske glazbe poznat po masovnom uživanju opasnih umjetnih droga održi usred ljeta na gradskoj plaži, potvđuju također tu našu slutnju. Stanje je, dakle, izuzetno alarmantno i krajnji je trenutak da nadležni nešto poduzmu – napominje Mogorović, te dodaje da se udruzi Zavjet u zadnje vrijeme javilo mnogo građana, a među njima i branitelja, koji ih podržavaju u borbi protiv narkomanije, upravo zato što mnogi od njih u obitelji imaju prisutan taj problem.


Skoko: Svi vide dilere, pa ne znam zašto policija ne reagira

Njegove riječi potvrđuje i Miroslav Skoko, predsjednik istarskog ogranka udruge Zavjet.

– Kao običan građanin svakodnevno vidim koliko je droga prisutna na ulicama, pa mi nije jasno zašto se policija ne bavi tim problemom. Svi se ovdje ponašaju kao da to ne postoji, što je i dovelo do epidemije neslućenih razmjera. U Osijeku sam svojedobno radio kao policajac, pa sam znao što se događa. Zato i tvrdim da je nemoguće da policija ne zna što se zbiva u maloj Puli. Budući da je problem narkomanije izuzetno opasan, odlučno zahtjevamo od nadležnih organa da napokon krenu u borbu protiv te pošasti koja ugrožava našu djecu. S raščišćavanjem bi morali krenuti od glave. Trebalo bi, naime, napokon provjeriti glasine koje kažu da se i neki političari drogiraju. Da sam na njihovom mjestu odmah bih dao kosu na analizu. A to što oni, unatoč učestalim optužbama ‘da šmrču’, to ne čine navodi me na pomisao da su priče najvjerojatnije istinite – kaže Skoko, te na kraju napominje da mu je, prije nekoliko godina za vrijeme održavanja jednog rave partija, odjednom na haubu skočio mladić staklenih očiju.

Parijaneri na tabletama blokirat će plažu ostalim kupačima

– Bojim se da bi za vrijeme srpanjskog rave partija na plaži Valkane moglo doći do mnogih problema, jer će partijaneri ‘na tabletama’ blokirati plažu ljudima koji se tamo inače kupaju, kao i brojnim ‘običnim’ turistima – zaključuje Skoko.
Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.