Nestali.hr/Facebook

ISKUSNI KRIM INSPEKTOR O NESTALOJ VOJNIKINJI ZA DNEVNO: Otkrio nam detalj koji ga je vrlo neugodno iznenadio

Autor: Snježana Vučković

Za nestalom Jadrankom Skender, 51-godišnjom pripadnicom Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga RH, traga se već peti dan.

Njezina kći Ines koja pomoć traži na sve strane, uključujući i apele preko društvenih mreža, pronašla je u blizini savskog nasipa pokraj Hipodroma majčin otključan Mercedes, sa svim njezinim osobnim stvarima unutra i netaknutim novčanikom. Obzirom da je u potragu za nestalom Jadrankom osim temeljne uključena i vojna policija, našeg sugovornika, umirovljenog kriminalističkog inspektora iz Zagreba i nekadašnjeg šefa ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačka Branka Lazarevića, čudi da je za prvi pomak u potrazi zaslužna kći nestale:

Automobil pronašla kći?!

“Opet policija nije našla ništa, auto je pronašla kći”, kazao je iskusni krimninalist aludirajući na čest problem površnosti kod svojih bivših kolega:

“Pitanje je što je policija do sada konkretno napravila, dao bih se kladiti da većinu od ovoga što ću vam nabrojati nije učinila… Što se mene tiče, trebalo je obaviti očevid na automobilu iz kojega je trebalo izuzeti mikrotragove kako bi se doznalo ima li još čijih tragova, osim vlasnice vozila. Također, detaljno je trebalo pregledati imali kakvih poruka u njemu. Osim toga, treba pregledati njezinu sobu, korespodenciju, provjeriti što se događalo na radnom mjestu, kako je radila i je li radila sve po zakonu. Pregledati mobitel, poruke, pozive…. Obaviti razgovore sa kolegama, prijateljima, poznanicima…. Odmah po pronalasku je trebalo koristiti psa tragača. Zapravo, ja bih ga koristio bez obzira na protek vremena od napuštanja automobila. Provjeriti automobil koji je bio parkiran u blizini njezinog i vidjeti ima li kakve veze sa njome. Obaviti razgovore sa svim stanarima čije su kuće u blizini napuštenog auta…”, nabrojao nam je Lazarević neke od radnji koje su bile nužne, a za koje nije siguran da su obavljene.

“Moju temeljitost nisu voljeli ni prije…”

“Znam da moje bivše kolege ne vole kad istupam na ovakav način, no tu moju temeljitost nisu voljeli ni kada sam im bio šef. Jedva su čekali da odem u mirovinu”, smije se Branko Lazarević, no povratkom na temu vraća ozbiljno lice:




“Vidim da je njezina kći iznenađena što njezinu majku traže ‘antiteroristički timovi’… To što je traži i vojna policija je logično jer je Jadranka Skender bila vojno lice”, objasnio je.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.