Iran i Hrvatska su prijateljske zemlje koje trebaju jačati daljnje odnose

Autor: hina

Gospodarski i trgovinski odnosi Irana i Hrvatske su odlični. Dvije prijateljske zemlje bi trebale iskoristiti sve kapacitete i prilike za daljnji razvoj odnosa - kazao je Laridžani.

Iran i Hrvatska izrazili su potrebu za daljnjim razvijanjem odnosa na svim područjima, javlja u ponedjeljak iranska novinska agencija Fars nakon susreta predsjednika iranskog parlamenta Alija Laridžanija i Mladena Novaka, predsjednika Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru i zastupnika Hrvatskih laburista.

"Gospodarski i trgovinski odnosi Irana i Hrvatske su odlični. Dvije prijateljske zemlje bi trebale iskoristiti sve kapacitete i prilike za daljnji razvoj odnosa", kazao je Laridžani.

Novak je, prenosi agencija, kazao da Hrvatska pozdravlja razvoj odnosa između dviju zemalja, posebice na području gospodarstva i industrije. Zastupnik hrvatskog parlamenta je Larijaniju predao poziv za posjet Hrvatskoj.

Iran i Hrvatska su uspostavili diplomatske odnose 18. travnja 1992. Iran je bio sedma zemlja koja je priznala neovisnost Hrvatske.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.