fbpx
Facebook

PRAVAŠ OTKRIVA ZAŠTO JE ĆORIĆ IZBAČEN: ‘Treba ga zauvijek odstraniti iz politike’

Autor: Snježana Vučković

Hrvoje Niče, predsjednik HSP AS, priopćenjem donosi razloge izbacivanja Pere Ćorića iz te stranke:

“Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević održala je 24.03.2018. sjednicu Predsjedništva u Zagrebu na kojoj je ključna bila točka donošenje odluka o načinu refinanciranja duga ponastalim obvezama iz razdoblja 2014.-2017. Tijekom rasprave, glavni tajnik stranke Pero Ćorić otvoreno je priznao kako je sabotirao rad Predsjedništva, između ostalog, pokušavajući osigurati nedostatak kvoruma, a isti je u jednom trenutku i pokušao osobno srušiti svojim odlaskom sa sjednice Predsjedništva pritom kazavši kako je on osnovao stranku te će je on i ugasiti! Ponovnim osiguravanjem kvoruma, Predsjedništvo je jednoglasno usvojilo sve predložene odluke s ciljem financijske stabilizacije stranke.
Tijekom sjednice Predsjedništva dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan Časnom sudu stranke na razini RH uputio je prijavu protiv glavnog tajnika Pere Ćorića s prijedlogom za isključivanjem iz HSP AS zbog kršenja Etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama Predsjedništva stranke. Časni sud je uvažio prijavu te isključio Peru Ćorića iz HSP AS.
Usvojenim odlukama i isključivanjem Pere Ćorića iz HSP AS, Predsjedništvo stranke je odlučilo poslati jasnu i nedvosmislenu poruku kako se sve stranačke odluke moraju donositi jedino i isključivo na stranačkim tijelima, a ne kao je to nerijetko bio slučaj putem izjava pojedinaca u medijima zbog čega su narušeni brojni odnosi s nekadašnjim i postojećim koalicijskim partnerima na svim razinama vlasti, ali je i narušena vjerodostojnost i ugled HSP AS među članstvom i simpatizerima.
Predsjedništvo je isto tako pokazalo odlučnost u namjeri da riješi probleme koje stranka vuče još od vremena parlamentarnih izbora iz 2011. godine. Svojim radom, djelovanjem i javnom prezentacijom HSP AS mora biti stup pravaštva s obzirom kako je riječ o logistički i po broju vijećničkih mandata najsnažnijoj pravaškoj stranci u RH te kako pravaška ideja mora biti iznad interesa pojedinaca što često do sada nije bio slučaj”.

Na tragu priopćenja iz HSP AS kontaktirali smo bivšeg istaknutog člana predsjedništva iz te stranke Branimira Begovića, prvog na listi suspendiranih i izbačenih u zadnjoj Ćorićevoj čistki unutar te stranke:


“Prije dvije godine, zajedno s dobrim dijelom tadašnjeg predsjedništva, upozoravao sam na čitavi niz nelogičnosti i nepravilnosti u radu stranke, kao i Ćorićevu samovolju, nekulturu i primitivizam. Postojale su tada opravdane sumnje na tezu iz priopćenja “ja sam stranku stvorio, ja ću je i ugasiti”. Zbog njegovih istupa u javnosti stranka je dotakla samo dno. Također, sumnjive financijske transakcije smo prijavili tamo gdje smo trebali, al ni danas mi nije jasno zašto nadležne institucije nisu na to reagirale. Ne čudi me ovakav rasplet, obzirom da je stranka u “stečaju”, a kako poznajem jako dobro Peru Ćorića ne bi se iznenadio i u neku novu krivotvorinu, obzirom da je on majstor toga zanata. Odluka o njegovoj suspenziji, odnosno isključenju, koja kola po društvenim mrežama krajnje je neozbiljna, od greške u datumu, do nepodudarnosti članova Časnoga suda na stranačkom webu i navedenoj odluci. Kada sam tu vidio, u šali sam prokomentirao da se ne bi čudio da za dva dana Niče sazna da je podnio ostavku, a samim time i da su raspuštena sva tijela stranke. Dakle, volio bi da su te pretpostavke netočne, ali ponavljam, poznavajući Peru Ćorića – moguć je svakakav rasplet. Osobno bih volio da se toga čovjeka zauvijek odstrani iz politike, i da tada institucije pravne države provedu temeljitu istragu o svim nepravilnostima koje su se događale svo vrijeme u toj stranci. O političkom aspektu novonastalih događaja, za sada ne bih, kao i o tome pokušava li Ćorić ugasiti samu stranku iako i za to postoje više nego opravdane sumnje”, kazao je Begović za naš portal.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.