Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Intrigantna HDZ-ova družba: Zašto zaista Plenković ide u Moskvu?

Autor: Iva Međugorac

Premijer i Jandroković u Moskvu ne putuju sami.

Nogometna navijačka groznica nedvojbeno je zahvatila Hrvatsku, što ne čudi budući da naši nogometni reprezentativci na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji ispisuju još jednu stranicu hrvatske povijesti, na koju možemo i trebamo biti ponosni. U skladu s time uskomešala se i hrvatska politička elita, a biti viđen na tribinama u Rusiji gotovo da je postalo dio statusnog simbola među političarima, i jedan od pokazatelja domoljublja s kojim se naše elite nerijetko vole hvalisati bez pretjeranog pokrića.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u dva je navrata s tribina podupirala hrvatske reprezentativce pa se o njezinim potezima i srčanom navijanju danima raspravljalo. Posljednjih nekoliko dana raspravlja se i o premijeru Andreju Plenkoviću koji se zaputio na utakmicu Hrvatska-Engleska u rusku prijestolnicu. Dio javnosti šali se tako kako Plenković, koji u daleku Moskvu odlazi s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, ne bi trebao ulaziti u svlačionicu među nogometaše, kao što je to ponesena euforijom učinila predsjednica. Neki pak tvrde kako je Plenković u Moskvu otišao kako bi bio rezervni igrač, jer svi još uvijek pamte njegove nogometne vještine koje je nedavno pokazao na druženju HDZ-ovaca koje se odvilo na zagrebačkom Jarunu.

 


Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Inače, Plenković i Jandroković u Moskvu ne putuju sami. Društvo im pravi i ministar rada Marko Pavić. A zanimljivo je spomenuti i kako na polufinalnu utakmicu odlaze komercijalnom linijom, dok će troškove puta podmiriti sami. Valja također znati kako će se predstavnici Vladu u Moskvi ponašati sukladn protokolu, pa im je sukladno tome ulaznice osigurao domaćin. Ujedno, utakmicu će pratiti uz ostale visoke uzvanike u organizaciji domaćina i FIFA-e. Inače, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pojavio se nedavno, uz predsjednicu, i vukovarsko-srijemski župan iz HDZ-ovih redova Božo Galić, a na tribinama je viđen i predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.