Ilustracija Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

INSPEKTORI KREĆU U AKCIJU: Kontrolirat će poduzetnike koji koriste mjere, ali i držati na oku sivu ekonomiju

Autor: Matea Vidić

Zbog određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19), Porezna i Carinska uprava najavile su veliku akciju. Kontrolirat će naimke prihode poduzetnika, ali i izdavanje računa.

“U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini”, priopćili su iz Porezne uprave.

Osim toga, tvrde, nastojat će, kako tvrde, spriječiti sivu ekonomiju te zaštititi Državni proračuna i porezne obveznike koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

“Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja. Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu”, zaključuju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.