fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

INSPEKCIJA ČEŠLJALA PRIJEVOZ PUTNIKA: Jednom prijevozniku zabranjen ulazak u RH, muljalo se na ovim stvarima

Autor: Dnevno.hr

Inspekcija cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture tijekom pojačanog nadzora prijevoza putnika na graničnim prijelazima utvrdila je ukupno 25 prekršaja vezana za propisan odmor i vremena vožnje vozača autobusa te bilježenje podataka o vožnji.

U vikendu od 12.-15. kolovoza provodili su se pojačani inspekcijski nadzori prijevoza putnika na graničnim prijelazima Bregana, Maljevac, Goričan i Macelj.

Naglasak je bio na kontrolu pridržavanja propisanih odmora i vremena vožnje vozača autobusa.


Izrečene paprene kazne, jednom prijevozniku zabranjen ulaz u RH

Najveći broj prekršaja odnosio se na manipuliranje tahografskim podacima, upotrebu kartice vozača za digitalni tahograf, zatim nepoštivanje propisanih dnevnih i tjednih odmora, neposjedovanje dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zabilježen je i jedan slučaj tehničke neispravnosti vozila za što je stranom prijevozniku zabranjen ulaz u Republiku Hrvatsku, navodi se u priopćenju.

Za utvrđene prekršaje izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 234 tisuća kuna a naplaćeno 152.533 kuna.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.