INCIDENT U DONJEM LAPCU! Na dvojezičnoj ploči prešaran latinični naziv mjesta, a ćirilični netaknut!

Autor: S. Vučković

Zanimljivo je da, iako se zna kako dvojezične ploče u Donjem Lapcu olako "stradavaju", policija ne smatra za shodno čuvati ih, onako kako se to čini u Vukovaru u kojem se počinitelji (oni koji su oštetili dvojezičnu ploču) ispituju poput terorista te kojima je u tijeku sudski proces.

Hrvatske ceste su u drugom mjesecu ove godine postavile dvojezične ploče na ulazu i izlazu u Donji Lapac. Ministar uprave, Arsen Bauk, slavodobitno je najavio kako postavljanje ovakvih ploča slijedi u još 19 općina ne slušajući glas naroda koji je tvrdio kako s ovakvim odlukama valja pričekati te kako će ćirilične ploče među njima izazvati razdor.

Tako je i bilo, samo što je u Donjem Lapcu naziv na latinici taj koji je nekoga isprovocirao. Do te mjere da je nepoznati počinitelj ćirilični natpis ostavio čistim, a latinični – prešarao sprejem!

Da u rodnom mjestu Milana Đukića, nekoć zastupnika srpske nacionalne manjine, dvojezične ploče slabo zaživljavaju, potvrdila je i voditeljica Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta Ivana Bassani kazavši da su oštećene čak četiri dvojezične ploče od strane nepoznatog počinitelja. Hrvatske ceste d.o.o. već su poduzele potrebne aktivnosti kako bi se zamijenile novima. Dvije ploče već su zamijenjene, a dvije su naručene te će biti postavljene u narednih nekoliko dana.

Zanimljivo je da, iako se zna kako dvojezične ploče u Donjem Lapcu olako “stradavaju”, policija ne smatra za shodno čuvati ih, onako kako se to čini u Vukovaru u kojem se počinitelji (oni koji su oštetili dvojezičnu ploču) ispituju poput terorista te kojima je u tijeku sudski proces.

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.