fbpx
Foto: Ministarstvo pravosuđa

IMOVINA PO MJERILU ŽUPANIJSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA: Ugovorom o doživotnom održavanju sklopljenim s pacijentom supruge dobio dvije nekretnine procijenjene na više od milijun kuna, i nije jedini

Autor: Matea Vidić

Široj javnosti postale su dostupne i imovinske kartice hrvatskih sudaca i državnih odvjetnika, a čini se kako su jednako zanimljiv kao i one saborskih zastupnika.

Telegramov Drago Hedl naime, proučio je imovinsku karticu dugogodišnjeg županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, Davora Petričevića te tako uvidio kako isti ima nekretninu stečenu ugovorom o doživotno uzdržavanju kojeg je sklopio s pacijentom o kojem se navodno brinuo tijekom hospitalizacije u Zavodu za hematologiju KBC Osijek čija je voditeljica inače njegova supruga, Jasminka Sinčić-Petričević.

U imovinskoj kartici tako stoji kako je navedenim ugovorom stekao dvije nekretnine, stan u Osijeku veličine 254,06 metara četvornih, od čega je 124,55 m² stambenog prostora te poslovni prostor od 68,40 metara četvornih, od čega je 51,58 m² poslovna površina. Vrijednost stana procijenjena je na 1,2 milijuna kuna, a poslovnog prostora na 400 tisuća kuna. Zanimljivo je i da su nekretnine prilikom uknjiženja procijenjene na peterostruko nižu vrijednost nego je to istaknuo Petričević u svojoj kartici, onu od 300 tisuća kuna.

S druge strane, navedeni ugovor sklopljen je 16. rujna 2013. godine, a četiri mjeseca kasnije, Ante Mandić, osoba s kojom su isti potpisali, preminuo je. Dva dana nakon njegove smrti, supružnici Petričević nekretnine su upisali u gruntovnicu.

Nadalje, navedenim ugovorom supružnicima je pripala i sva ušteđevina na štedno-deviznoj knjižici, kao i na kunskom računu otvorenom u Banka Popolare, no nepoznato je o kojem je iznosu riječ.
Da stvar bude još bolja, Telegram javlja kako je na isti način imovinu stekao i predsjednik Županijskog suda u Osijeku, Zvonko Vrban koji je kuću u Jahorinskoj ulici u Osijeku kasnije i prodao za iznos od 952.500 kuna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.