Igor Soban/PIXSELL

IMIGRANTI VRAĆENI U HRVATSKU! ‘Razlog tog zataškavanja je tiha zamjena stanovništva koju Europska unija upravo provodi u Hrvatskoj’

Autor: Dnevno.hr

Generacija obnove: Vlada zataškava prihvaćanje ilegalnih imigranata u Hrvatskoj

Prema podatcima njemačke, austrijske i slovenske policije koji su dostavljeni Večernjem listu, u Hrvatsku je iz njihovih zemalja u posljednje vrijeme vraćeno najmanje 1500 imigranata koji su u imigrantskom valu prošli kroz Hrvatsku. Najviše ih je vraćeno iz Njemačke, skoro 1000. Važno je napomenuti da vraćeni imigranti ne ulaze u „azilantsku kvotu“ nametnutu od strane EU, prema kojoj bi Hrvatska trebala primiti još 1600 imigranata iz Grčke i Italije.

Prije desetak dana Vlada Republike Hrvatske izdala je priopćenje u kojem je ustvrdila da “ne će doći do vraćanja migranata koji su u razdoblju od rujna 2015. do travnja 2016. prošli kroz teritorij RH”. Iz političke strane “Generacija obnove” stoga napominju kako moraju reagirati na ove informacije jer “izravno opovrgavaju tu tvrdnju” te dodaju kako “hrvatski MUP i Vlada RH nemaju odgovor te se oglušuju na sva novinarska pitanja o toj temi, što nam dodatno daje razlog da javno reagiramo.”

Nadalje u svom priopćenju tvrde da je “razlog tog zataškavanja tiha zamjena stanovništva koju Europska unija, točnije Njemačka, upravo provodi u Hrvatskoj, a koju hrvatska vlada šutke dopušta zbog nedostatka političke hrabrosti da joj se suprotstavi.”

“„Zamjena stanovništva“ nije nikakav demagoški izraz skovan uslijed protu-imigrantskog paničarenja, već jedini mogući termin koji možemo uporabiti u situaciji gdje tisuće mladih i školovanih Hrvata odlazi iz Hrvatske u Njemačku, dok u isto vrijeme ta ista Njemačka u Hrvatsku šalje nemali broj imigranata neeuropskog podrijetla koje je sama pozvala u Europu”, tumače iz stranke.

“Pritom je potpuno logično za očekivati da Njemačka ne će u Hrvatsku vratiti često spominjane kirurge i računalne programere iz Sirije, već one imigrante iz Afrike i Azije za koje se zaključilo da će najmanje doprinijeti njemačkom gospodarstvu i društvu. Tu se, naime, radi o podmukloj politici službenog Berlina, koji je prvo javno pozvao stanovnike Azije i Afrike da dođu u Njemačku, a onda je, kada se velik broj njih odazvao pozivu, krivnju za imigrantsku krizu podijelio s cijelom Europskom unijom i započeo s probiranjem imigranata – ono što želi ostavlja sebi, a ono što ne želi raspoređuje po rubnim državama Europske unije. Hrvatska nije dužna u tome sudjelovati.”, kažu iz GO! stranke i pozivaju  premijera Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da javno objave sve podatke o imigrantima vraćenima u Hrvatsku te da objasne javnosti zašto ih je Hrvatska primila.

Također, traže da “hrvatska vlada odbije bilo kakvo daljnje vraćanje imigranata u Hrvatsku, kao i najavljene azilantske kvote”.

“Hrvatska nije ni na koji način sudjelovala u izazivanju krize na Bliskom istoku, niti je pozivala stanovnike Afrike i Azije da dođu u Europu. Dakle, nije dužna sudjelovati u njihovom zbrinjavanju, a pogotovo nije dužna sudjelovati u zamjeni vlastitog stanovništva koje će imati katastrofalne posljedice ako se i dalje nastavi.”, stoji u priopćenju stranke koje potpisuje Frano Čirko, predsjednik.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.