Imenovana nova Uprava RIZ-Odašiljača, smjenjeni odmetnuti direktori Bijelić i Planinić

Autor: D.G.

Nakon punih pet mjeseci odgode i pokušaja opstrukcije provedena je odluka većinskog vlasnika Vlade Republike Hrvatske o imenovanju nove Uprave koja bi trebala uvesti red u poslovanje Društva

Na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora kasno poslije podne izabrana je nova Uprava RIZ-Odašiljača za čijeg predsjednika je imenovan Kamilo Vrana, zamjenika predsjednika Robert Hirc te za njezinog trećeg člana dosadašnji predsjednik Uprave Robert Inkret. Cilj članova nove Uprave u narednom periodu je uvođenje reda u poslovanje tvrtke koja već godinama posluje s gubitkom, a samim time i uspostavu financijske konsolidacije i ugovaranje novih poslova kako isplata plaća zaposlenicima ne bi bila dovedena u pitanje.

>>> Okončana drama ispred RIZ Odašiljača, NO nije održan, uskoro smjena dijela ‘pobunjene’ Uprave

Sjednici su nazočili troje novoizabranih članova Nadzornog odbora Vesna Čizmar, Marijan Rošić i Drago Dominić, čime je Nadzorni odbor imao potrebnu većinu za donošenje odluke o imenovanju nove Uprave. Preostala dva člana Nadzornog odbora Željko Pinturić i Božidar Vučemilović – Šimunović nisu se pojavili na sjednici iako su pravovremeno i pravovaljano bili obaviješteni o promjeni lokacije održavanja sastanka. Odluci o izboru nove Uprave prethodilo je imenovanje Vesne Čizmar za predsjednicu Nadzornog odbora te opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Roberta Inkreta i njezinih članova Milića Bijelića i Stjepana Planinića.

Naime, sjednica Nadzornog odbora na kojoj se trebalo odlučiti o smjeni stare i imenovanju nove Uprave, nije se mogla održati, kako je prethodno dogovoreno, u prostorijama RIZ-Odašiljača jer su radnici onemogućili ulaz u tvornicu članici Nadzornog odbora Vesni Čizmar nakon čega su i ostala dva člana Nadzornog odbora Drago Dominić i Marijan Rošić odbili ući unutra. Sastanak je, nakon toga, premješten na drugu lokaciju gdje se u skladu sa zakonskom procedurom održalo imenovanje novog vodstva Društva.

Podsjetimo, većinski vlasnik RIZ-Odašiljača, Vlada Republike Hrvatske, donijela je 5. travnja 2012. Odluku o smjeni i imenovanju novih članova Nadzornog odbora i Uprave Društva Na redovitoj skupštini RIZ-Odašiljača 31.08.2012. nakon punih pet mjeseci odgode provedena je travanjska odluka Vlade te imenovan novi Nadzorni odbor koji je na svom prvom sljedećem zasjedanju trebao provesti odluku većinskog vlasnika o smjeni stare i imenovanju nove Uprave Društva.

Inkret: Zbog odmetnute Uprave RIZ Odašiljača nema novca za plaće radnika

Direktor Milić Bijelić i sindikalna pouzdanica Marina Galeković u sumnjivom pohodu na RIZ Odašiljače




Zbog sumnji na kriminal Vlada smjenjuje upravu RIZ Odašiljača

Prodali zemljište RIZ Odašiljača a sada licemjerno brane tvrtku da njeni vlasnici ne bi učinili isto




Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.