Foto: Damjan Tadic / CROPIX

IMENOVAN NA ZATVORENOJ SJEDNICI! Tko je tip koji povezuje Ivana Penavu i Milanku Opačić?

Autor: Iva Međugorac

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, koja se održala prije desetak dana, novim direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost imenovan je Vukovarac Siniša Kukić. Riječ je o bivšem SDP-ovcu, koji odnedavno slovi kao kadar blizak zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Kukić je partijske redove napustio u periodu u kojem je iz SDP-a istupila i njegova prijateljica Milanka Opačić, koja je  trenutačno u stranci Milana Bandića, pa bi, sumnja se, baš ona mogla biti poveznica između njih dvojice.

Zašto je Kukić istupio iz SDP-a, ne zna se, ali zna se da mu je SDP podosta toga u životu i karijeri donio pa je svojedobno bio direktor vukovarskog hotela Dunav, obnašao je dužnost zamjenika direktora Hrvatskih voda, a za posebne zasluge odlikovao ga je i Ivan Penava Medaljom grada Vukovara. Inače, novi direktor Fonda izabran je raspisivanjem natječaja koji je koncem listopada prošle godine odobrio Upravni odbor, a njegov izbor u javnom je prostoru odjeknuo kao Plenkovićevo poklanjanje Fonda šefu metropole, ali i izbacivanje HNS-a iz tog tijela, s obzirom na to da su oni na tu poziciju predlagali profesora Nevena Voću, koji je očigledno iz Plenkoviću i Bandiću znanih razloga ispao iz igre pa sada Bandić preko svojeg čovjeka upravlja Fondom koji raspolaže milijunima, istodobno rukovodeći i zagrebačkim otpadom, čiji je odvoz najprije poskupio, a zatim i pojeftinio, a to se, vjeruju upućeni iz Fonda, prelomilo baš preko njihova računa. Kukić je u mandatu Željka Jovanovića bio predsjednik Upravnog vijeća “Lavoslava Ružičke”, ujedno je vlasnik i jedini zaposleni u tvrtki Eco Project koja je aktivna od 2016. godine, a čija je djelatnost konzalting. Njegovo imenovanje u Fondu među djelatnicima nije najbolje odjeknulo, ali to ionako nikoga ne zanima.

.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.