Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

ILI POBJEDA, ILI PADAŠ! Plenković zaprijetio moćnom HDZ-ovcu: Kaos iza zatvorenih vrata! Svi šokirani rezultatom

Autor: Iva Međugorac

Premda su na pozornici i pred kamerama HDZ-ovci još u nedjelju naciju nastojali uvjeriti u svoju pobjedu na lokalnim izborima, daleko od očiju javnosti stanje u vladajućim redovima daleko je od idealnog. Pobjedničkoj atmosferi nema ni traga, a posebnu brigu premijeru Andreju Plenkoviću zadaju rezultati u Dalmaciji. Pored toga što njihov splitski kandidat Vice Mihanović u leđa gleda profesoru Ivici Puljku, u drugi krug ulaze i u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje će Blaženko Boban snage odmjeravati sa SDP-ovim doajenom i bivšim ministrom Rankom Ostojićem.

Situacija je to koja zasigurno nije ugodna, tim više što se u drugi krug ide i u Šibensko-kninskoj županiji, a tu je i najbolnija HDZ-ova točka odnosno Zadar. Krivca se iza zatvorenih stranačkih vrata već traži, a kada je u Dalmaciji riječ tu se prst upire porema Anti Sanaderu, kojega se Plenković već neko vrijeme ionako nastoji riješiti te ga otpraviti u političku mirovinu jer je uvjeren kako je dalmatinskoj organizaciji njegove stranke potrebna čistka od kadrova koji su u većini lokalnih sredina zapravo Sanaderovi.

”Vodstvo stranke odreklo se Andre Krstulovića Opare u Splitu. To je sve zapravo Sanaderova politika. Plenković nije niti htio kandidirati Mihanovića, ali Sanader ga je nametnuo kao najbolji mogući izbor i sada smo tu gdje jesmo, stranka se bezrazložno i ružno odrekla i Petra Škorića, a u splitskom HDZ-u raslojeni su na Sanaderovu i antisanaderovu struju. U tu antisanaderovsku struju spada i Opara, koji se od lokalnih izbora distancirao, u kampanji nije sudjelovao niti je htio davati potporu Mihanoviću izravno, dapače u nekim situacijama čak se činilo kako radi protiv njega”, poručuje naš suzgovornik iz splitske organizacije stranke te naglašava kako Boban ima sreće radi toga što u drugom krugu snage odmjerava s Ostojićem, a ne s malim Pranićem.

”Mladom energijom Pranić bi u drugom krugu povukao daleko veći broj birača, no što će to učiniti Ostojić, ali indikativno je to što su i Boban i Mihanović Sanaderovi kadrovi, njemu je definitivno odzvonilo neovisno o rezultatu izbora. U stranci je kaos, svi u Splitu su šokirani rezultatom izbora, nitko vam to neće reći, ali u šoku je i Plenković jasno je Sanaderu dao do znanja da se opraštaju ako jedan od dvaju njegovih ljudi izgubi izbore, a pod takvim pritiskom iću u najzahtjevniji dio kampanje sasvim sigurno nije nimalo ugodno”, konstatira se u splitskom HDZ-u te naglašava kako nije problem samo Split i županija već i to što su podbacili u manjim sredinama o kojima se u medijima ne progovara previše, a pored toga problem su i pozicije u splitskoj gradskoj skupštini, ali i skupštinama u manjim dalmatinskim gradovima.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.