FOTO: Youtube

IAKO IMA CRVENU NALJEPNICU SREDNJA ŠKOLA PETRINJA KREĆE S NASTAVOM: Evo gdje će ju i kako pohađati učenici

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Srednja škola Petrinja u ponedjeljak, 18. siječnja, kreće s nastavom iako je u Sisačko-moslavačkoj županiji 17 škola, zbog velikih oštećenja, dobilo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za odgodu početka nastave.

Školska zgrada u središtu Petrinje trenutačno neupotrebljiva te je odlučeno ja da se nastava za 292 učenika, do trajnijeg rješenja, održava po C modelu, odnosno online.

“Djeca više ne mogu čekati, a i nama je u interesu da se nakon ove tragedije što prije socijaliziraju. Zajednički je cilj nas pedagoga, a vjerujem i svih Petrinjaca, da što više stanovnika ostane u svojoj Petrinji. Vjerujemo da će i početak nastave doprinijeti takvoj odluci”, rekao je ravnatelj Milan Orlić.

Svi će učenici, bez obzira gdje se trenutačno nalaze, biti umreženi u jedinstveni informatički sustav. Prvih tjedan dana, ističe ravnatelj, bit će pripremno razdoblje, a nakon toga počinje redovita obrada nastavnog gradiva.

Zanimljiva je činjenica da je tek dvoje-troje učenika nakon potresa odjavljeno s adrese boravka, pa se očekuje kako će se svi ostali uključiti u online nastavu.

“Zahvaljujući uspješnom dogovoru s Gavrilovićem, da se Srednja škola preseli u bivši Centar usmjerenog obrazovanja za poljoprivredno-mesarsku struku ‘Braća Hanžek’, koji se nalazi u tvorničkom krugu, već danas mogu najaviti da tamo nastava Srednje škole počinje 15. svibnja. Ako će i biti manjih odstupanja, to nas neće pokolebati. Radovi na adaptaciji zgrade, prema našem planu, počet će za mjesec dana. Gotovo sav školski namještaj i oprema su spašeni i izvučeni iz stare škole, te uskladišteni, pa će nakon adaptacije biti preseljeni u drugi objekt”, potvrđuje Orlić.

Stručnjaci vjeruju kako će obnova stare školske zgrade, koja je zaštićena kao spomenik kulture, a izgrađena 1871. godine, potrajati nekoliko godina.




Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.