I na Mljetu i na Kozjaku požari lokalizirani

Autor: hina

Tijekom dana u gašenju požara iz zraka nad Kozjakom su se izmjenjivala četiri kanadera i dva air tractora, a na požarištu je trenutno 40 vatrogasca sa 15 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava te sezonski vatrogasci.

Požar na Kozjaku u blizini repetitora kod Sv. Jure lokaliziran je u 17,45 sati, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Izgorjelo je 60 hektara trave te mješovitog visokog i niskog raslinja.

Tijekom dana u gašenju požara iz zraka izmjenjivala su se četiri kanadera i dva air tractora, a na požarištu je trenutno 40 vatrogasca sa 15 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Klis i Dugopolje Solin, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split te sezonski vatrogasci.

Požar kod odmorišta Radošić ugašen je u 16 sati. Izgorjelo je 2 hektara makije te visokog i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa 5 vozila iz DVD-a Zagora, Mladost, Muć i Kaštela. Pomoć iz zraka im je pružao helikopter.

Vatrogasno operativno središte (VOC) Divulje zaprimilo je u 18,05 sati dojavu o šumskom požaru na području Ričica-Imotski. Požar gase vatrogasne lokalne snage, a na požarište su upućena i dva helikoptera.

Požar na otoku Mljetu u blizini mjesta Babino polje je lokaliziran. Izgorjelo je 8 hektara borove šume. U gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasaca s 8 vozila iz JVP Mljet i Sezonske intreventne vatrogasne postojbe Mljet. Na čuvanju požara tijekom noći, osim lokalnih vatrogasnih snaga, ostati će i 12 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga Kopnene vojske HV-a.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.