SCREENSHOT

I Karamarkov bivši šogor Amir Muharemi od Plenkovića dobio fotelju

Autor: dnevno.hr

Prije toga se spominjao kao mogući protukandidat Vesni Pusić za mjesto glavnog tajnika UN-a.

Na zatvorenom dijelu 21. sjednice Vlada je bivšeg šogora Tomislava Karamarka,  Amira Muharemija, postavila na mjesto zamjenika člana Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost.

Podsjetimo, u svibnju prošle godine Muharemi je imenovan pomoćnikom ministra vanjskih poslova Mire Kovača. Prije toga se spominjao kao mogući protukandidat Vesni Pusić za mjesto glavnog tajnika UN-a.

Muharemi je diplomirao sociologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i magistrirao na Fakultetu političkih znanosti iz područja međunarodnih odnosa. Završio je i Diplomatsku akademiju Ministarska vanjskih poslova. Dragovoljac je Domovinskoga rata i pukovnik HV-a.

Bio je časnik za vezu Operativne grupe „Posavina“ (Novska), pomoćnik zapovjednika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i radio je u Ministarstvu obrane RH do 2000. godine. Od 2000. do 2001. godine bio je pomoćnik savjetnika Predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost, a zatim veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Turskoj od 2001. do 2005. i veleposlanik i zamjenik stalne predstavnice u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku od 2006. do 2008. godine. Od 2008. do 2010. bio je predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske, a sada je generalni konzul RH u Istanbulu.

Ambasador Muharemi sudionik je Domovinskoga rata s činom pukovnika. No, bio je i pomoćnik savjetnika Stipe Mesića za nacionalnu sigurnost, nedugo potom postaje ambasador u Turskoj te je potom bio zamjenik Stalne predstavnice RH u UN-u, predstojnik Mesićeva ureda do kraja mandata, generalni konzul u Istanbulu, a potom veleposlanik u Indiji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.