Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘I JA SAM VJEŠTICA’ U Saboru palo burno priznanje SDP-ove lavice. Suverenist se uplašio: ‘Valjda nas nećete pretvoriti u miševe’

Autor: M.P.

Nastavila se sjednica Hrvatskog sabora.

Zastupnici će raspravljati o izmjenama Zakona o Državnom sudbenom vijeću i Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću kojima je namjera osigurati kvalitetniji rada oba Vijeća, unaprijediti postupak imenovanja pravosudnih dužnosnika te povećati njihovu odgovornost.

Sjednica je počela slobodnim govorima.

Prva na redu bila je nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto koja je, tijekom izlaganja, rekla da je vodstvo Sabora sumnjivo.

Predsjedavajući sjednicom Željko Reiner ironično joj je zahvalio što ga je nazvala sumnjivom osobom, a ona mu je odgovorila kako je mislila na vodstvo Sabora, odnosno predsjednika Gordana Jandrokovića.

Reiner joj je odgovorio kako je i potpredsjednik Sabora vodstvo. “Žalosno je što to ne znate”, poručio je.

Iduća je za govornicu stala SDP-ova Mirela Ahemtović.




“I danas u svijetlu vijesti iz Amerike, mnoge žene postaje prezrene, neki koji bi ukidali to pravo postaju trijumfalistički fanatici, žene se proziva kao ubojice djece, razni su komentari na društvenim mrežama, ‘što je širila noge’, s obzirom da su nekadašnje vještice bile lažno optuživane da ubijaju djecu, nije daleka analogija da će žene koje prakticiraju pravo na izbor etiketirati kao vještice. Imam poruku: I ja sam takva vještica i ja mislim da žena ima pravo na izbor”, rekla je.

Suverenist Marijan Pavliček na početku se našalio.

“Nadam se da kolegica Ahmetović nema nadnaravne moći da nas neistomišljenike ne bi pretvorila u neke miševe. Mučimo se s nedostatkom radne snage, ponajviše u turizmu”, upozorio je.




Mostovac Miro Bulj govorio je o poskupljenjima. Rekao je da ne mora biti gradonačelnik Sinja, za razliku od Plenkovića koji, kako kaže, mora biti premijer.

“Očekujem od Vlade da kažu što je s razvojnim projektom brze ceste koja je bitna za cetinski kraj, svi ćete doći na Sinjsku alku, pozivam i premijera i predsjednika Sabora, no ponio sam crveni tepih koji ću prostrijeti točno gdje se napajaju pumpe, na dan Alke. Imamo dobru gastro ponudu, ovaj crveni tepih vas čeka, vi ćete morati isključiti struju kojom se pumpaju pumpe, vi ste sramota ako ne primite gradonačelnika Sinja”, rekao je Bulj.

Foto: Screenshot / Sabor

Domagoj Hajduković govorio je o inflaciji.

“Analitičari kažu da je pred nama ekonomski cunami, nalazimo se u osjetljivom periodu, slikovitu u minskom polju kroz koje trebamo navigirati, a čini se da su nam uz to oči vezane, trebamo izbjegavati mine kao povijesna inflacija, rat u Ukrajini, nestašica energenta. Mi ne počinjemo sjajno, Vlada je nažalost spora i nedovoljno odlučna da pokušamo amortizirati učinke mina i prevenirati udarac na standard građana. Velik broj je već prije živio na rubu siromaštva”, rekao je.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.