I ja sam razmišljao o Claudiji Schiffer i shvatio da se ti snovi neće ostvariti

Autor: hina

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je pak Nikolićeve izjave o Vukovaru kao „srpskom gradu“ kazavši kako je i sam Nikolić u intervjuu govorio o snovima koji se nikad neće ostvariti.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavili su danas kako se ne boje HDZ-ove “Vlade u sjeni”, a Čačić je naglasio da Vlada koja radi nema nikakvog razloga za bojazan.

Vlada koja dobro radi nema razloga za bojazan, sve ovisi o tome kako ćemo raditi i kakvi će na kraju biti rezultati, izjavio je Čačić novinarima uoči današnje sjednice Vlade komentirajući najavu novog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će ta stranka osnovati „Vladu u sjeni“.

Na upit je li premijer Zoran Milanović uspostavio kontakt s Karamarkom u vezi dogovora oko nekih bitnih nacionalnih pitanja, o čemu pišu pojedini mediji, Čačić je odgovorio kako to treba pitati Milanovića i Karamarka, a „do sada se”, ustvrdio je, “nikad nije desilo da je HDZ pokazao spremnost za razumijevanje nacionalnog interesa kad je bio u oporbi“.

Čačić je dodao da osobno nikad nije imao problema u komunikaciji s Karamarkom, „čak ni kad smo bili izravno suprotstavljeni kao nositelji lista u istoj izbornoj jedinici“.

Ministrica Pusić također se ne boji „Vlade u sjeni“, a govoreći o Karamarkovim vanjskopolitičkim stajalištima kazala je kako ih Karamarko tek treba objaviti.

‘Nikolić tvrdi da je evoluirao’

>>>

Tomo Nikolić: Vukovar je srpski grad, Hrvati se nemaju tamo što vraćati




Komentirajući intervju novoizabranoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića njemačkom Frankfurter Allgemeine Zeitungu, u kojem se Nikolić ogradio od svojih nekadašnjih velikosrpskih stajališta, Pusić je rekla: „Vidjet ćemo“.

„On je zastupao jedne stavove ranije, a kao što se vidi iz intervjua, iako ne poriče te stavove, tvrdi da je evoluirao i nagovještava da bi mogao zastupati neke druge stavove“, kazala je Pusić.

Dodala je kako tek treba vidjeti kako će se postaviti Nikolić i srbijanska vlada. „Ovisno o tome, u toj mjeri će se utjecaj unutar Srbije raspodijeliti ili koncentrirati na jednu stranu. Dosad je i na razini predsjednika i na razini vlade bila ista politička opcija, a vidjet ćemo hoće li tako biti i dalje. O tome ovisi i srpska politika“, kazala je Pusić.




Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je pak Nikolićeve izjave o Vukovaru kao „srpskom gradu“ kazavši kako je i sam Nikolić u intervjuu govorio o snovima koji se nikad neće ostvariti. „S tim se slažem. I ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer i shvatio sam da se ti snovi neće ostvariti“, slikovito je kazao.

Ali, postoji i poslovica da što sto pametnih napravi, jedan „one druge vrste“ može upropastiti, odnosno sve što smo u 13 godina u Vukovaru nakon mirne reintegracije uspjeli uspostaviti. Takve izjave sigurno ne čine dobro ni Hrvatima niti Srbima za koje se on tako jako zalaže, naglasio je Matić.

On procjenjuje da će Hrvatska nastaviti surađivati sa Srbijom kao susjednom zemljom i da će Nikolić ipak ublažiti svoju retoriku.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.