Sanjin Strukic/PIXSELL

HZMO SLUŽBENO OBJAVIO: Evo kada će aktivirati na naplatu sve ovrhe

Autor: Hina

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) priopćio je u ponedjeljak da će od 19. listopada aktivirati na naplatu sve ovrhe koje se zbog mjera zastoja nisu namirivale ovrhovoditeljima.

HZMO je u priopćenju obavijestio korisnike mirovina kojima provodi ovrhu na mirovinama da će od 19. listopada 2020., kada se zbog proteka posebnih okolnosti prestaju primjenjivati mjere zastoja prema Zakonu o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti i Odluci o produženju roka trajanja posebnih okolnosti pri isplati mirovinskih primanja, aktivirati na naplatu sve ovrhe koje se zbog mjera zastoja nisu ovrhovoditeljima namirivale, počevši od isplate mirovina za travanj do isplate mirovina za rujan 2020. te na naknadnim doznakama mirovina isplaćivanima do 18. listopada 2020.

“Za približno 26 tisuća ovrha na mirovinama za listopad koje se isplaćuju u studenome, ponovno će se provesti ovrha po osnovi ostalih tražbina na koje su se za vrijeme trajanja posebnih okolnosti primjenjivale mjere zastoja, a ovrhe po osnovi uzdržavanja na koje nisu bile primijenjene mjere zastoja nastavit će se provoditi”, stoji u priopćenju HZMO-a.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.