HSP: Pismo SIROTINJE premijeru Milanoviću!

Autor: B.Biško

"Netko tko izjavi da je sirotinja ratovala a za sebe kaže da je intelektualac i nije vrijedna reakcije Hrvatskih branitelja, ali mislim da “intelektualci” i generalski zbor moraju reagirati jer su oni u istoj kategoriji obrazovanja", poručili su iz HSP-a.

Hrvatska stranka prava poslala je priopćenje vezano za izjave premijera Milanovića kako je “sirotinja” branila Hrvatsku u Domovinskom ratu.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Kada te (hrvatskog branitelja) premijer tvoje države nazove sirotinjom, znajući kakav je njegov stav prema Domovinskom ratu i Domovini za koju smo se borili, siguran sam da nas, Hrvatske branitelje ne smatra sirotinjom samo u materijalnom smislu.

Da li osuditi ili samo prozvati, da li je vrijedno pažnje i ima li uopće smisla komentirati?

Netko tko izjavi da je sirotinja ratovala a za sebe kaže da je intelektualac i nije vrijedna reakcije Hrvatskih branitelja, ali mislim da “intelektualci” i generalski zbor moraju reagirati jer su oni u istoj kategoriji obrazovanja.
Branitelji su intelektualci po prirodi a ne po zvanju i stupnju obrazovanja (biti vojnik i pobjediti višestruko jačeg neprijatelja mogu samo prirodno inteligentni, a proći psiho-testove u specijalnoj policiji i gardijskim brigadama, Vi g. Milanoviću nikada ne bi mogli).

Naravno bilo bi logično da se oglasi Generalski zbor i savjetnici Predsjednice za pitanja Hrvatskih branitelja, mahom zvučna imena sa bezbroj odlikovanja i najvišim činovima koja je moguće u Hrvatskoj dobiti.

Mnogi od nas nemaju visoke škole (iako veliki broj Hrvatskih branitelja ima zavidno obrazovanje, ali se to prešućuje jer nas je lakše proglasiti nepismenima i sirotinjom) jer smo najbolje dane proveli po ratištima i omogućili pojedincima da sada sebe ubrajaju u intelektualnu elitu.




Kada su prava Hrvatskih branitelja u pitanju, po državnoj televiziji i portalima se javljaju brojni eksperti i analitičari koji se smatraju intelektualcima. Gospodo „intelektualci“, ako i šutite na izjave Predsjednika vlade g. Milanovića i ako vas to ne smeta, imajte bar toliko poštovanja prema braniteljima i ogradite se od takvih izjava.

Gospodo časnici, generali, i svi Vi koji ste se školovali, vaša škola nije manje vrijedna od škole g. Milanovića. Generali ste,  jer ste imali vojsku a mnogi  ste počeli kao obični gardisti (vojnici).
Nisu li branitelji zaslužili da se čuje vaš glas protesta na uvrede upućene braniteljima? Pitamo Vas, jeste li vi sa napredovanjem u vojnoj karijeri i stjecanjem visokih časničkih činova prestali biti Hrvatski branitelji?
G. premijeru Milanoviću rat je taj koji je učinio Hrvatsku siromašnom i koji je počeo stvarati sirotinju a vi i vaša vlada ste je nastavili pustošiti. Sada kada vas je “sirotinja” natjerala za pregovarački stol, upitajte se koliko je karijera (sportskih, umjetničkih, poslovnih, školskih) rat prekinuo.
Upozoravamo Vas da kao prvo birajte riječi jer vrijeđate naše dostojanstvo, a kao drugo sve što uvrstite u zakon ne smatrajte privilegijom nego zadovoljštinom našoj žrtvi. Jer da kao vi nismo išli u rat,  mnogi od nas  bi danas bili uspješni  liječnici, profesori, poduzetnici, a netko možda i predsjednik Vlade neke bolje Hrvatske.

HRVATSKA STRANKA PRAVA
Povjerenstvo za branitelje
Veselko Krnjić




Autor:B.Biško
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.