HSP Osijek

SRAMOTA! Mičite tu birtiju dalje od spomenika palim hrvatskim braniteljima! (FOTO)

Autor: dnevno.hr

"Zar smo spremni prodati sve naše poginule i nestale prijatelje u Domovinskom ratu zbog zarade jednog ugostiteljskog objekta", pitaju se u HSP-u Osijek.

HSP Osijek javno je reagirao na gradsku sramotu budući da je u zoni spomenika hrvatskim braniteljima na osječkom Trgu slobode  postavljena je terasa jednog ugostiteljskog objekta.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Na prostoru u zoni spomenika hrvatskim braniteljima Osječko baranjske županije na osječkom Trgu slobode osvanula je terasa jednog ugostiteljskog objekta.

Terasa je postavljena duboko u zoni spomenika i po dojavama i ljutnji velikog broja hrvatskih branitelja ostavlja dosta ružnu sliku, pogotovo ima li se u vidu da je koncept spomenikaosmišljen na način da uz stojeći – vertikalni dio postoje i horizontalni dijelovi u obliku staklenog kvadrata na kojem piše “Čast palima – na ovom i svakom kvadratu zemlje Hrvatske”.

Pitanje koje postavljamo gradskoj upravi Osijeka, vlasniku terase i cjelokupnoj osječkoj javnosti je slijedeće.

Zar ćemo, i zar smo spremni prodati sve naše poginule i nestale prijatelje u Domovinskom ratu zbog zarade jednog ugostiteljskog objekta? Zar nam je tako malo stalo do naše slavne prošlosti?? Zar tako malo cijenimo žrtvu naših poginulih i nestalih prijatelja – branitelja?

Kako će na različitim prigodama i obljetnicama brojna izaslanstva odati počast pred spomenikom??




Tko je u gradskoj upravi izdao dozvolu/rješenje o postavljanju terase u zoni spomenika. Šta radi gradski odbor za branitelje?? Imali on svoju svrhu i funkcionira li uopće?? Izgleda da ne, jer da funkcionira nešto ovako sramotno ne bi se dogodilo.

Nemojte ovaj slučaj pravdati „interakcijom“ između „građana „ i Spomenika.

Rješavajte to kako god znate i mičite tu sramotu da je Osječani ne gledaju.




Navest ćemo samo jedan primjer kako se „velike“ nacije odnose prema svome povijesnom naslijeđu i svojim spomenicima.

Nedavno se jedna ekipa Osječana htjela slikati sa hrvatskom zastavom kod Slavoluka pobjede u Parizu . Bili su jako zatečeni kada ih je  teško naoružani francuski policajac žestoko upozorio da u krugu tog francuskog spomenika nije dopušteno fotografiranje ni s jednom zastavom osim francuske zastave. Možemo i od njih nešto naučiti. Naučiti kako se poštuju nacionalne vrijednosti i simboli države u kojoj žive.

Za kraj pozivamo sve braniteljske udruge u gradu Osijeku i Osječko baranjskoj županiji da se očituju po ovom pitanju i da se zaštiti diginitet svih branitelja “..palih – na ovom i svakom kvadratu zemlje Hrvatske”

HSP Osijek
HSP Osijek

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.