Screenshot

HSP dr. Ante Starčević: ‘Nije isto staviti crvenu petokraku na pivsku bocu ili njome veličati komunizam’

Autor: dnevno.hr

"Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću kaznilo Hrvate i nagradilo Jugoslavene", smatraju u toj desnoj stranci

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević uputilo je otvoreno pismo javnosti u kojem se zgražavaju nad odlukom Vladina povjerenstva za suočavanje s prošlošću, a potpisuje ga predsjednik stranke Hrvoje Niče. Pismo prenosimo u cijelosti:

“Ako je suditi prema posljednjim medijskim natpisima po kojima je gotovo Nacrt odluke tzv. Vladinog povjerenstva za suočavanje s prošlošću, ovo tijelo direktno se svojim odlukama stavilo iznad pravomoćnih presuda, važećih zakona i Ustava RH zabranjujući legitimni pozdrav “Za dom spremni”, a dopuštajući zločinački simbol crvenu zvijezdu petokraku!

Naime, ako ovo Vladino tijelo može u svojim glavama razgraničiti pozdrav “Za dom spremni” u korištenju HOS-ovih postrojbi od korištenja istog pozdrava u javnoj uporabi, ostaje nejasno kako onda ne mogu razgraničiti i korištenje crvene zvijezde petokrake kod onih koji veličaju partizanski pokret ili JNA od korištenja te zvijezde na npr. pivskoj boci?

Ovakvim licemjernim dvostrukim kriterijima i različitom pristupu pozdravu “Za dom spremni” u odnosu na crvenu zvijezdu petokraku Vladino povjerenstvo za prošlost pokazuje svu svoju pristranost komunističkoj ideologiji i privrženost jugoslavenskoj ideji (kako po svojim biografijama, tako i po ovom Nacrtu) ne opraštajući HOS-ovcima jednu od ključnih uloga u rušenju Jugoslavije!

Nedvojbena je činjenica kako su partizani pod crvenom zvijezdom petokrakom počinili najgnusnije zločine u Drugom svjetskom ratu i poraću te da su pod istom tom crvenom zvijezdom petokrakom generali, majori, vojnici i rezervisti tzv. JNA tijekom Domovinskog rata od Vukovara do Pelješca zarobljavali, silovali i ubijali hrvatske vojnike i civile te uništavali privatno i javno dobro, pa čak i ono pod zaštitom UNESCO-a!

Iz stava tog Vijeća koje se godinu i pol dana nije uopće sastajalo, ali je u zadnjem tjednu svog postojanja donijelo ovakvu odluku iščitava se kako će pripadnici HOS-a moći koristiti pozdrav “Za dom spremni”, ali ne i njihovi štovatelji, dok će crvenu zvijezdu petokraku moći koristiti svi koji budu obilježavali partizanske ustanke, derneke i ostale manifestacije veličanja najgoreg totalitarnog režima u povijesti čovječanstva – komunizma!”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.