Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvoje Zekanović oštro o predsjednici: ‘Kako licemjerno, sada se, kao, brine za stanovništvo Gorskog kotara i Like’

Autor: Dnevno, B.V.

Predstavnici političke platforme Hrvatski suverenisti u petak su na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru prozvali predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović zbog odnosa prema krizi s migrantima, koji je, kako tvrde licemjeran.

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izjavio je da “želi ukazati na iznimno licemjerno ponašanje” predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je jučer posjetila granični prijelaz u Cetingradu, gdje je bila, kako je rekao, zgranuta situacijom vezanom uz migrantsku krizu.

“Hrvatski suverenisti nekoliko su puta pozivali predsjednicu da kaže svoje mišljenje o migrantskoj krizi, ali o tome nikada nije rekla ni riječ. Štoviše, bila je pobornik ovakve politike premijera Andreja Plenkovića, a podržala je i Marakeški sporazum. Tada je odigrala veliki igrokaz svojim neodlaskom u Marakeš, a podržavanjem sporazuma, napravila je najgore – nije rekla svoj stav o sporazumu, a zapravo ga podržava”, rekao je Zekanović.

Tvrdi da se sada, kada je počela neslužbena predsjednička kampanja, predsjednica Republike “vraća svom izvornom biračkom tijelu i pokušava ga prevariti”, nastojeći se prikazati kao netko tko se brine o stanovništvu Gorskog kotara i Like i tko je zgranut migrantskom situacijom.

“Kada govorimo o licemjerju Grabar-Kitarović, iznimno nam smeta to što su je Hrvatski suverenisti nebrojeno puta pozivali da iznese svoj stav o Istanbulskoj konvenciji, da potakne premijera Plenkovića i ministra Kuščevića da se pokrene referendum. Ona bi šutjela, iako je njezin stav o Istanbulskoj konvenciji jasan jer je bila za taj dokument”, dodao je Zekanović.

“Iznimno je sramotno to što ona smatra da su kršćani oni koji na Katoličkom radiju pjevaju crkvene pjesme”, zaključio je Zekanović.




Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.