Hrvatskoj na raspologanju novac iz europskih fondova

Autor: hina

Vandoren je poručio da je prije korištenja fondova potrebno imati razrađenu infrastrukturu i ljudske resurse koji će moći pripremati i provoditi projekte.

Šef Misije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren izjavio je u utorak u Varaždinu da je Hrvatskoj na raspolaganju puno novca iz europskih fondova, ali da ona sama mora pripremiti infrastrukturu i projekte kako bi taj novac iskoristila.

-Moja poruka vlastima je jasna – prije korištenja fondova potrebno je imati razrađenu infrastrukturu i ljudske resurse koji će moći pripremati i provoditi projekte – izjavio je Vandoren nakon razgovora s varaždinskim županom Predragom Štromarom.

-To je veliki izazov za sve razine vlasti, ali se može postići ako budu međusobno surađivali. Predstoji nam veliki posao – istaknuo je Vandoren.

Varaždinska županija prva je županija koju je posjetio Vandoren od kako je u studenome prošle godine stupio na dužnost šefa Misije EU u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima nastavit će obilazak hrvatskih regija kako bi saznao što se u njima radi i prenio informacije o procesu pristupanja Hrvatske EU.

Župan Štromar je u pogledu korištenja europskih fondova kazao da nije problem na nižim razinama, nego u vladi i ministarstvima.

– Zadatak je Vandorena da obavijesti premijerku Kosor i ministra Šukera da se nešto hitno učini kako bi mogli iskoristiti sredstva – rekao je Štromar.
Napomenuo je da je Varaždinska županija povukla dosta novca iz “manjih” fondova no veliki su problem fondovi SAPARD i IPARD gdje uvjete diktira Vlada.

-Tu je mala iskorištenost i tu razinu moramo podići – istaknuo je Štromar.

Vandoren i Štromar posjetili su uslužnu uljaru Presečki u Vidovcu koja je koristila projekt P.O.T. koji je financirala EU.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.