pixabay

Hrvatski Zavod za mirovinsko osiguranje promijenio datum isplate mirovina, evo kada stižu!

Autor: Dnevno

U srijedu 08. travnja 2020. počinje isplata mirovina za ožujak 2020. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Uz mirovinu za ožujak, korisnicima prijevremenih starosnih mirovina, ostvarenih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019., isplatit će se i sve zaostale svote, nastale uslijed ponovnog određivanja iznosa mirovine zbog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati i na infotelefonima Zavoda 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 kao i na internetskoj stranici Zavoda – www.mirovinsko.hr.

‘Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje još je 24.03. demantirao informaciju kako u travnju neće biti isplaćene mirovine za ožujak zbog tehničkih problema uzrokovanih potresom u Zagrebu uz napomenu kako će  obračun i isplata mirovina nisu upitni te će mirovine za ožujak redovno biti isplaćene 10. travnja 2020.

Zavod je tada i apelirao na sve one koje šire lažne vijesti da to ne čine te da u ovoj kriznoj situaciji pokažemo humanost i solidarnost, a posebice prema korisnicima mirovina koji čine ugroženiju skupinu našega društva”. dok su danas obavijestili kako će mirovine ipak biti prije 10- travnja, odnosno u srijedu 08. travnja.

OTVORENO PISMO HRVATSKOJ VLADI: Isplatite solidarni dodatak umirovljenicima!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.