Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatski sabor u petak o žičarama

Autor: Hina

Hrvatski sabor radni će tjedan u petak završiti raspravom o konačnom prijedlogu zakona o žičarama koji mu je poslala Vlada, a kojim se uređuje gradnja novih žičara, davanje koncesije, uvjeti za rad i održavanje žičare i druga pitanja.

Zakon propisuje da žičara smije raditi i prevoziti osobe na temelju odobrenja za rad kojeg na zahtjev upravitelja žičare, pravne osobe odgovorne za siguran rad žičare, daje ministarstvo nadležno za promet na rok od godine dana.

U konačnom tekstu zakona, u odnosu na tekst iz prvog čitanja, smanjen je broj godina radnog iskustva potrebnih za inspektore za žičare sa pet na tri. Time je prihvaćena primjedba iz saborske rasprave da su uvjeti za inspektore bili prerestriktivni.

Propisano je i da će se način i uvjeti obračuna naknade za koncesije urediti uredbom koju će donijeti Vlada, a ne pravilnikom kako je prvotno bilo predviđeno.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.