Foto: Screenshot

HRVATSKI SABOR U 21. STOLJEĆU: HDZ-ovac prozvao SDP-ovca jer ga je istukao partner

Autor:

Domagoj Hajduković, u hrvatskom je Saboru održao pojedinačnu raspravu u kojoj je govorio o korupciji HDZ-a. Rekao je u nekom trenutku: “amnezija je u HDZ-u strana kao i korupcija”, no na taj govor javile su se replike. Jedna od njih bila je i od Ante Sanadera.

“Uvaženi kolega vi ste sada tri i pol minute govorili samo o korupciji HDZ-a, o tome ste isto govorili i protekle četiri godine. To vam ne pali. Dobro to je na pragu ovoga što je rekla vaša kolegica Ahmetović, da mi uvijek govorimo da smo pobijedili na izborima, ali mi smo dobili glasove naroda, a ne vi. Vi govorite da smo mi loše društvo, ali vi osobno imate loše društvo. Vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o vašem, a ne o našem društvu. Brinite se vi o svojoj kući. Mi smo dobili potporu, mi smo pobijedili na izborima, prije dva tri mjeseca, ali to za vas ne postoji”, rekao je.

Hajduković je zastao pa je predsjednik Sabora prijavio povredu Poslovnika. Sabina Glasovac prijavila je povredu na temelju odstupanja od teme.

“Po meni to da je netko žrtva nasilja nije nešto čime ga trebamo još dodatno ovdje viktimizirati, kategorizirati i etiketirati. To sigurno nije nešto što određuje bilo kojeg čovjeka i molila bi da se takav govor ovdje više ne koristi”, istaknula je.

Predsjednik je pak rekao: “pogledajte, kad vučete vraga za rep, vrag izađe van. Ja apeliram na sve strane da se drže digniteta, ali ne možete druge vrijeđati, drugima predbacivati, druge optuživati, a da vam on neće vratiti. Hoće, možda čak i dvostruko. A to je loše, nije dobro. Mi nismo ovdje zbog toga, mi smo ovdje zato jer su nas građani ovdje poslali da pokušamo raditi najbolje za njih, a ne zato da se prepucavamo. Apeliram na sve, da malo snizimo ton i da držimo do dostojanstva”. No, Glasovac je onda istaknula kako je i on upravo povrijedio Poslovnik.
Hajduković je odmahivao glavom u nevjerici.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.