Pixabay

Hrvatski branitelj nezadovoljan: ‘Ne smijem biti pored svog bolesnog sina na pedijatriji, nego kampiram ispred bolnice!’

Autor: Iva Međugorac

Hrvatski branitelj Roberto Mateš iz Pakraca ovih se dana s gorčinom prisjeća ratnih dana.

“5. 8. 1991. godine ja sam pobjegao od kuće, posudio novac za vlak do Zagreba da bih se priključio ZNG-u u Rakitju i kao klinac od 18 godina dao svoj doprinos u obrani domovine. Ranjen sam u Bljesku kao pripadnik specijalne policije, a danas, 5. 8. 2020. godine, ja, veteran, u VETERANSKOJ BOLNICI u Pakracu, istoj onoj koju sam 1992. godine branio, ne smijem biti pored svog bolesnog sina na pedijatriji, nego kampiram ispred bolnice”, ispričao je za Slobodnu Hrvatsku.

Ujedno je objasnio kako njegov sedmogodišnji sin ima upalu pluća te je na liječenju od te bolesti, dok otac treći dan kampira ispred bolnice i razgovara s njime preko walkie-talkieja. Velika je to trauma i za dijete i za njegova oca, ali i za majku Kristinu koja sve prati od kuće.

Ovi roditelji krivca, među ostalima, vide u ministru zdravstva Viliju Berošu koji je uoči izbora na društvenim mrežama rekao da će roditeljima biti dopušten boravak s djecom koja su na trajnom liječenju, no osim tog obećanja na društvenim mrežama, malo se toga poduzelo u tom pogledu. Roditeljima i hospitaliziraoj djeci nije se ni obratio, a ravnatelji bolnica pozivaju se na odluke Stožera.

“I dok će neki od njih danas itekako slaviti jer im je Oluja omogućila društveni status, moć i bogatstvo, Roberto Mateš koji je u njoj sudjelovao 29. će  obljetnicu svog pristupanja obrani Hrvatske provesti u šatoru ispred pakračke bolnice. Je li napokon vrijeme da zapuše uragan”, pitaju se na koncu iz Slobodne Hrvatske.

Inače, Robertu je dopušteno da svaki dan provede 15 minuta s bolesnim djetetom u bolnici. Odvojeno od njega, 15 minuta može provesti s djetetom i njegova majka.

Kontaktirali smo Roberta za više informacija, uskoro donosimo i širu priču o ovom slučaju.




DIVERZANT KOJI SE PRVI ‘ISPRIČAO’ ZA OLUJU: ‘Najteži zadatak u toj akciji bio je javiti trudnici da joj je poginuo suprug’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.