Hrvatska vojska i drugi dan pomaže građanima u otklanjanju posljedica snježnog nevremena

Autor: dnevno.hr

Na terenu u Gospiću angažirano je 45 pripadnika koji čiste snijeg oko javnih ustanova.

Oružane snage RH angažirane su i danas, 23. veljače 2018. u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su na području Gospića, Donjeg Lapca, Delnica, Gračaca i Petrinje.

Na terenu u Gospiću angažirano je 45 pripadnika koji čiste snijeg oko javnih ustanova.

U Donjem Lapcu 25 pripadnika s jednim strojem čiste prilaze javnim ustanovama. U ispomoć su im upućene još dvije kombinirke.

U Delnicama je angažirano 30 pripadnika i dva radna stroja. U ispomoć je upućeno još 60 pripadnika sa dva stroja za čišćenje, četiri kamiona i dva kipera.

Na područje Gračaca upućen je 1 kamion samoistovarivač i 1 kombinirka.

Na području Petrinje angažirana je jedna desetina za dostavu lijekova i hrane u sela Klinac i Bijenik. Također, za mjesta Nebojan, Farkašić, Slana, Glinska Poljana angažirana je jedna desetina za čišćenje prilaza do kuća i dostave lijekova i hrane.

Podsjetimo, zbog obilnih snježnih oborina potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević jučer, 22. veljače 2018. donio je odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.Tako je tijekom jučerašnjeg dana Hrvatska vojska bila angažirana na području Gospića (20 pripadnika OS RH), u mjestu Čanak kod Korenice (20 pripadnika OS RH i 1 kombinirka), te u Donjem Lapcu (40 pripadnika OS RH, 1 kombinirka i 3 inženjerijska stroja).

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.