Twitter/screenshot

Hrvatska policija demantira izjavu Sirijca: Nestanak kćeri nije prijavio

Autor: Hina

Hrvatska policija demantirala je u nedjelju izjavu sirijskoga državljanina da ga je u selu Smoljancu, kada je išao u prodavaonicu po namirnice, policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse, tu je izjavu muškarac dao u Bosni i Hercegovini (BiH) gdje je i apelirao da mu javnost pomogne pronaći njegovu kći, a hrvatska policija izvijestila je kako nisu primili službenu prijavu da je dijete nestalo.

Na pitanje Hine, Ličko-senjska Policijska uprava (PU) odgovorila je da im do sada nitko nije prijavio da je vidio izgubljeno dijete, odnosno djevojčicu, te da koordinate koje je stranac dao označavaju područje grada Gospića na kojemu policija nije bila u kontaktu sa spomenutim strancem.

Sirijac je izjavio i da je deportiran u BiH kao zemlju iz koje je ilegalno ušao u Hrvatsku, te da policija nije razumjela, ili nije htjela shvatiti, da je u blizini njegova kći.


“Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te su u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojemu se navodno događaj zbio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac“, istaknula je u odgovoru na napise o navedenom “migrantskom slučaju” glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević.

Brozičević je dodala kako su “netočni navodi o postupanju u navedenoj prodavaonici jer policijski službenici tamo nikada nisu postupali, što potvrđuje i osoblje da nisu vidjeli osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama”.

Istaknula je kako su u tijeku daljnje provjere drugih navoda, internim su obavijestima sustava MUP-a informacije o navodnom nestanku djeteta s trenutačno dostupnim podatcima proslijeđene svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama, kako bi bili na oprezu, iako policija nema službenu prijavu o nestanku djeteta, niti točne identifikacijske podatke.

To u ovome trenutku otežava kvalitetno traganje, rekla je Brozičević.

Po policijskom priopćenju, otac koji je izjavio u BiH da je odvojen od kćeri, nije se službeno obratio hrvatskoj policiji, niti je hrvatsku policiju o događaju službeno izvijestila bosansko-hercegovačka policija.

Brozičević je pozvala građane da se, ako imaju bilo kakve podatke o navodno nestalome djetetu, jave u najbližu policijsku postaju. Pozvala je i oca djevojčice da slobodno pristupi na njemu najbliži granični prijelaz i obavijesti policiju.
“Jer, nakon službene prijave, traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije, budući da sadrži točne identifikacijske podatke koji mogu biti ključni za pronalazak nestale osobe”, zaključila je Brozičević.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.